Taru Salminen
Dagens humanist

Taru Salminen

Taru Salminen är den mest kända finländaren i Sydkorea. Salminen deltar regelbundet i utvecklingen av den koreanska kulturen och det koreanska samhället i sin roll som restauratör, översättare och tv-kändis. Hon strävar efter att föra den finländska och koreanska kulturen närmare varandra och önskar att hon i framtiden allt smidigare kunde arbeta mellan två länder.

Taru Salminen

Taru Ulla-Riikka Salminen
29.10.1977, Elimä

Kandidat i de humanistiska vetenskaperna 2006 (Östasienstudier), Helsingfors universitet
Tradenom 2006, yrkeshögskolan Helia

Översättare, restauratör
Diversearbetare 2007-, finska ambassaden i Seoul
Praktikant 2005–2006, finska ambassaden i Seoul

Text: Tero Juutilainen
Översättning: Sonja Tiilikainen
Språkgranskning: Jonas Franzon

Taru Salminen avlade studentexamen år 1996 och på hösten samma år inledde hon sina studier vid Institutionen för Centralasienstudier vid Helsingfors universitet. Hon blev överraskad av institutionens omfattande utbud av olika läroämnen.

Läs mer

Taru Salminen anser inte att hon är en kändis i Korea fastän en del människor känner igen henne på gatan. Hennes åtskilliga framträdanden i tv och radio och såväl i underhållningsprogram som aktualitetsprogram har trots allt gjort henne till en av de mest kända finländarna i Korea.

Läs mer

För närvarande studerar Taru Salminen pedagogik vid öppna universitetet i Åbo. Hennes mål är att bli lärare i koreanska och att få undervisa i det. Hon ser det inte som en omöjlig tanke att hon skulle återvända till Helsingfors universitet för att slutföra sina studier.

Läs mer