Timo Santala
Päivän humanisti

Timo Santala

Lupabyrokratiaviidakkoa pelkäämätön Timo Santala on luonut ystäviensä kanssa vapaaehtoistoimintaan perustuvia menestyskonsepteja. We Love Helsinki -tapahtumia on järjestetty erilaisten teemojen puitteissa viitisenkymmentä kertaa. Ravintolapäivä puolestaan on levinnyt neljässä vuodessa yli 60 maahan. Kollektiiviseen toimintaan kannustava Santala on tällä hetkellä Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian silmät, suu ja korvat.

Timo Santala

Timo Hermanni Santala
10.1.1981, Helsinki

Opiskellut Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa folkloristiikkaa, uskontotiedettä, sukupuolentutkimusta, Pohjois-Amerikan ja Latinalaisen Amerikan tutkimusta sekä eri kieliä.

Vapaa toimittaja ja valokuvaaja
Helsingin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö 2014–2015, Helsingin kaupunki
Radio Helsingin Ruokaradion toimittaja 2015-
Ravintolapäivä-tapahtuma tiedotus- ja markkinointipäällikkö 2011-
We Love Helsinki -tapahtuman toiminnanjohtaja 2008-
Lukuisia muita tapahtumien organisointiin liittyviä tehtäviä. Työskennellyt myös matka-, ruoka- ja viiniasioihin keskittyvänä toimittajana ja valokuvaajana. Lisäksi soittaa levyjä nimellä DJ Rideon.

Palkinnot ja erityissaavutukset
Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinto 2011, Ravintolapäivä
Helsingin kaupungin kirjasto- ja kulttuurilautakunnan Kulttuuriteko-palkinto 2011, Ravintolapäivä
Helsingin kaupungin kirjasto- ja kulttuurilautakunnan Kulttuuriteko-palkinto 2010, We Love Helsinki

Kuva: Minna Kurjenluoma
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Timo Santalan opiskeluhistoria on yliopiston näkökulmasta vähintäänkin haasteellinen. Maisterin paperit viidessä vuodessa ei Santalan kohdalla toteutunut. Hän on valinnut opintoihinsa kaikkea kiinnostavaa ja hylännyt yhtä helposti. Santala siirtyi aineesta toiseen omien mielenkiintojen perässä miettimättä tutkinnon suorittamista.

Lue lisää