Anna Laurinsilta
Päivän humanisti

Anna Laurinsilta

Anna Laurinsilta näkee työssään, kuinka pienikin apu on tärkeää. Suomen Punaisen Ristin varainhankintapäällikkönä hän on oppinut, että vapaaehtoisten lahjoittama aika on yhtä merkittävä asia kuin rahalahjoituksetkin. Kansatieteen opinnot ovat antaneet näkökulmaa numeroiden taakse: pohjimmiltaan kyse on aina ihmisistä, jotka haluavat auttaa tai jotka tarvitsevat kipeästi apua.

Anna Laurinsilta

Anna Outi Kristiina Laurinsilta
7.4.1961, Helsinki

Filosofian maisteri 2008 (kansatiede), Helsingin yliopisto
Fysioterapeutti 1986, Helsingin IV Terveydenhuolto-oppilaitos

Varainhankintapäällikkö, varainhankinnan suunnittelija ja koordinaattori 2007–, Suomen Punainen Risti
Suunnittelija ja koordinaattori 1998–2007, Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Myyntisihteeri 1992–1999, Finnzymes Oy

Nenäpäiväsäätiö, johtoryhmä 2013–
MLL:n Laajasalon osasto, puheenjohtaja 1999–2005

Julkaisut
Ilmapallon tulo Suomeen, Kotiseutu, 1984

Kuva: Esa Laurinsilta
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Anna Laurinsilta aloitti kansatieteen opiskelun Helsingin yliopistossa syksyllä 1981 ja valmistui filosofian maisteriksi kesällä 2008. Hän on siis yksi niistä sadoista, jotka tutkinnonuudistus sai viimeistelemään pro gradu -tutkielmansa ja valmistumaan maisteriksi ennen syksyä 2008.

Lue lisää

Erityisesti arvostan yliopistossa sitä, että siellä huomioidaan erilaisiin tavoitteisiin tähtäävät opiskelijat. Ei kaikista voi eikä pidä tulla tutkijoita. Humanistinen tutkinto on parhaimmillaan yleissivistävä ja antaa valmiuksia erilaisiin työtehtäviin. Ainakin omalla kohdallani se on toteutunut hyvin.

Lue lisää

Anna Laurinsilta työskentelee tällä hetkellä varainhankintapäällikkönä Suomen Punaisen Ristin keskustoimistossa. Hän aloitti siellä koulu- ja yritysvarainhankinnan tehtävissä vuonna 2007, teki sen jälkeen vastikkeellista varainhankintaa ja on viimeiset kolmisen vuotta toiminut varainhankintayksikön vetäjänä.

Lue lisää

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Suomen Punainen Risti on yksi maamme suurimmista kansalaisjärjestöistä ja sen tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla. Eri puolella Suomea olevia paikallisosastoja on yli 500 ja erilaisia toimintamuotoja on runsaasti.

Lue lisää

Pitkään varainhankintatehtävissä olleen Anna Laurinsillan mukaan varainhankinta on paljolti viestintään perustuvaa työtä. Toimintaa säätelevien lakien ja asetusten osaamisen jälkeen tärkeintä on tuntea kohderyhmät – tahot, joille varoja kerätään ja tahot, jotka haluavat lahjoittaa. Kun tarpeista ja mahdollisuuksista viestitään koskettavalla tavalla, herää halu auttaa.

Lue lisää