Päivi Isosaari
Päivän humanisti

Päivi Isosaari

Päivi Isosaarella on ollut onni päästä työpaikkoihin, joita yhdistävät kutsumustyötä tekevä henkilökunta ja hyvät johtajat. Filosofian maisteri innostuu excelistä ja opettelee osakeyhtiölakia, mutta päätyi kulttuurin alalle rakkaudesta suomen kieleen.

Päivi Isosaari

Päivi Katariina Isosaari
15.4.1968, Loimaa

Filosofian maisteri 1994 (yleinen kirjallisuustiede), Helsingin yliopisto

Tuotantojohtaja 2011-, Suomen Kansallisteatteri

Toimitusjohtaja 2006–2011, Like Kustannus Oy
Kustannustoimittaja, tuotepäällikkö, myyntipäällikkö, markkinointipäällikkö 1994–2005, Kustannusosakeyhtiö Otava
Tuotantoassistentti, tuottaja 1992–1994, Lilla Teatern

Tekstit: Päivi Isosaari (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Lukeminen ja kirjoittaminen olivat lapsuuden kodissa itsestään selviä harrastuksia. Loimaan lukion äidinkielen opettaja Lippo Lahti, jonka moni muukin kirjallisuuden alalla toimiva on maininnut suurimmaksi innoittajakseen, kannusti suomen tai kirjallisuuden pariin. Paras ystäväni päätyi opiskelemaan yleistä kirjallisuutta Tampereelle, minä halusin Helsinkiin.

Lue lisää

Päädyin opiskeluaikana töihin jo ensimmäisen kevätlukukauden alussa. Laitoksen ilmoitustaululla haettiin iltatyöläisiä Helsingin Kaupunginteatterin infopisteeseen, jossa olin muutamana iltana viikossa parin vuoden ajan. Työsuhde-etuna sai istua teatterin katsomossa jos vain paikkoja oli vapaana, ja tätä etua tuli hyödynnettyä tiuhaan.

Lue lisää

Juuri ilmestyneessä Tuottajan käsikirjassa Elina Saksala toteaa, että tuottaja ei tuota esimerkiksi taidetta itse, vaan ”petaa otolliset olosuhteet muiden toiminnalle ja eliminoi esteitä”. Siitä on ollut kyse kaikissa niissä töissä, joita olen tehnyt. Kulttuurin taustajoukoissa on palkitsevaa seurata luovaa prosessia ja taideteoksen valmistumisen vaiheita ja tehdä parhaansa sen eteen, että työskentelylle on mahdollisimman hyvä ympäristö. Onnistuneesta lopputuloksesta iloitsee samalla tavalla, on kyse sitten kirjasta tai teatteriesityksestä.

Lue lisää

En toivo että haaveeni toteutuu vielä, koska se tarkoittaisi työttömyyttä tai varhaista eläköitymistä. Haaveilen toisinaan sellaisesta elämästä, jossa olisi mahdollista käydä päivisin elokuvissa, taidenäyttelyissä tai lenkillä ja iltaisin lukea kirjaa ilman että uni tulee jo ensimmäisen sivun jälkeen. Eikä mikään estäisi lähtemästä viikoksi mökille katsomaan järven jäätymistä.

Lue lisää