Karita Laisi
Dagens humanist

Karita Laisi

Karita Laisi är en verksam humanist, föreningsaktiv, världsförbättrare och tjänsteman. Hon tror på aktivt medborgarskap med förmåga att förändra världen både nära och fjärran. Den som deltar i utvecklingssamarbete behöver erfarenhet av att driva en utveckling på gräsrotsnivå. För närvarande arbetar Laisi i utrikesministeriets tjänst på det palestinska området och tar på samma gång en paus från de hobbyer som hon håller på med i hemlandet, såsom cirkus och teater.

Karita Laisi

Karita Johanna Laisi
5.4.1969, Grankulla

Bachelor of Arts 1996 (Spanish and Latin American Studies), University of Southampton
Filosofie magister 1999 (spansk filologi), Helsingfors universitet

Specialist i utvecklingspolitik 2014–, Utrikesministeriet i Finland
Specialist i fred och samförstånd 2012–2014, Finska Missionssällskapet
Koordinator för utvecklingssamarbete och distriktschef 2010–2012 (stationeringsort: Jerusalem), Finska Missionssällskapet
Koordinator för utvecklingssamarbete 2008–2010, Finska Missionssällskapet
Projektchef 2007–2008, Finlands ungdomsföreningars förbund
Assistent och forskningsassistent 2002–2006, Helsingfors universitet

Twitter

Bild: Malachy Harty
Text: Karita Laisi (Riitta-Ilona Hurmerinta, red.)
Översättare: Sonja Tiilikainen
Språkgranskare: Jonas Franzon

För närvarande arbetar jag i utrikesministeriets tjänst i staden Ramallah, på det ockuperade palestinska området, som specialist i utvecklingspolitik. Mitt arbete är givande och inspirerande, men ibland också frustrerande. Situationen i Palestina är svårare än någonsin tidigare, och palestinierna håller på att förlora hoppet.

Läs mer

Jag kom till Helsingfors universitet från University of Southampton, där jag avlade en kandidatexamen. Jag visste inte hur Helsingfors universitet fungerar och hur det är att studera vid ett finländskt universitet. Jag fick aldrig egentligen uppleva något ”livat studentliv”, eftersom jag var mamma redan när jag kom till Helsingfors. Min förstfödda föddes efter mitt andra studieår i England och familjens minsting föddes när jag höll på att avsluta mina studier i Helsingfors.

Läs mer