Veikko Somerpuro
Päivän humanisti

Veikko Somerpuro

Veikko Somerpuro hyödyntää filosofian ja estetiikan osaamistaan työssään valokuvaajana. Jokainen kuvaustilanne on erilainen: kameratekniikan lisäksi huippukuvaajalta vaaditaan syvällistä näkemystä kuvan ideasta ja vuorovaikutustaitoja kuvattavan kanssa. Somerpuro on onnellinen siitä, että hänestä tuli vahingossa yksityisyrittäjä. Kuvien kautta hän kokee tuottavansa arvokasta sisältöä asiakkailleen. Se on jotain sellaista, johon hän ei mielestään kynällä pystyisi.

Veikko Somerpuro

Veikko August Somerpuro
11.4.1970, Suonenjoki

Filosofian maisteri 1997 (teoreettinen filosofia), Helsingin yliopisto

Valokuvaaja 1999–
Valokuvauksen opettaja 2000–2004, Helsingin työväenopistossa Malmitalolla, Annantalon nuorten ja lasten taidekeskuksessa ja Ylioppilaskamerat ry:ssä.

Asiakkaita mm. Helsingin yliopisto, WSOY, Johnny Kniga, Ylioppilaslehti, OAJ, Opettaja-lehti, Akavan erityisalat, Suomen akatemia, Vihreä lanka-lehti, Parnasso-lehti, Finnfund, Talentia ry, Professoriliitto, Tieteentekijöiden liitto, Acatiimi-lehti, Kansalliskirjasto, Ilmatieteen laitos, Metsäteollisuus ry, Sitra, Image-kustannus, Eläketurvakeskus, KHT-media ja KHT-yhdistys, Unihome, Unisport, Balanssi-lehti, A-lehdet, Nurminen Logistics, MJK, Pääkaupunkiseudun musiikkiopistot, Evira, MTT, Luke, Helsingin satama, IHME-taidefestivaali, Celia-kuulovammaisten kirjasto, Luonnontieteiden akateemisten liitto, Painomaailma-lehti, KEPA, Agronomiliitto, STARA, Kiinteistövirasto, Docendo, Viinilehti, Bosch, SA-TU Logistics, Fifth Element, Red Lynx, Kopiosto ry, Fazer, Nokia, Soste, Metso co., Paperiliitto, Maatilan Pellervo-lehti, Edita, Allianssi, Elokuvasäätiö, Kotimaa Oy, Nuorisotyö-lehti, Kehitysvammaisten tukiliitto, Noste-lehti, Bloomberg.

Puheenjohtaja 1998–1999 ja taiteellinen johtaja 2000–2001, Ylioppilaskamerat ry

Kuva: Tiina Somerpuro
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Veikko Somerpuro tähtäsi biokemistin uralle, kun hän aloitti yliopisto-opinnot Helsingissä vuonna 1989. Opintojen alkuvaiheessa kävi kuitenkin ilmi, että ala ei olekaan hänen juttunsa. Lukioaikainen innostus luonnontieteisiin ei kohdannutkaan todellisuutta laboratorioympäristössä.

Lue lisää

Filosofian, sosiologian ja estetiikan opintojen kautta kertyneestä osaamisesta on Veikko Somerpurolle usein hyötyä kuvaustilanteissa. – Asioiden ajatteleminen automaattisesti eri näkökulmista auttaa valokuvaajaa. Jokainen kuvaustilanne on ainutlaatuinen, ja jokaisella keikalla pitää huomioida useita eri asioita. Lisäksi kuvattavien kanssa on osattava nopeasti löytää keskusteluyhteys, oli sitten kameran edessä poliitikko, professori, kirjailija tai yritysjohtaja.

Lue lisää