Matti Hirvola
Päivän humanisti

Matti Hirvola

Matti Hirvola on toiminut ministerien erityisavustajana, tiedottajana sekä vaikuttajaviestinnän parissa. Urallaan Hirvola on päässyt todistamaan läheltä Euroopan Unionin kohtalonhetkiä sekä opettamaan yhteiskunnallisen tietotaidon tärkeyttä suomalaisille yrityksille. Viehtymys klassilliseen sivistykseen ja antiikin maailmaan on johdattanut Hirvolan vapaa-ajalla historian ja myyttien näyttämöille aina Troijasta Mykeneen.

Matti Hirvola

Matti Johannes Hirvola
17.12.1974, Pori

Filosofian maisteri 2004 (yleinen historia), Helsingin yliopisto

Projektipäällikkö (vaikuttajaviestintä) 2015-, SAK
Valtiovarainministeri Antti Rinteen erityisavustaja, SDP:n ministeriryhmän sihteeri 2014–2015, valtiovarainministeriö
Johtava asiantuntija, osakas 2013–2014, Miltton Networks Oy
Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen erityisavustaja 2011–2013, valtiovarainministeriö
Tiedotuspäällikkö 2006–2011, SDP
Koulutus-ja järjestösihteeri 2006, SDP
Pääsihteeri 2004–2005, nuorisoasiain neuvottelukunta, opetusministeriö
Poliittinen tiedottaja 2002–2004, Demarinuoret
SYLn hallitus 2001
HYYn hallitus 2000

Kuva: Matti Hirvola
Tekstit: Tero Juutilainen

Porissa syntyneelle ja kasvaneelle Matti Hirvolalle Helsingin yliopisto tarjosi luonnollisen jatkumon lukion jälkeen. Lukion äidinkielen opettaja innosti Hirvolan antiikin kirjallisuuden ja kulttuurin pariin, jonka opiskelulle Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta tarjosi parhaimmat edellytykset.

Lue lisää

Jo opiskeluaikoinaan Matti Hirvola tutustui politiikkaan. Monien muiden tavoin tämä tapahtui opiskelijaliikkeen kautta. Vuodet Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa ja Suomen ylioppilaskuntien liitossa toimivat hyvänä kouluna valtakunnan politiikalle.

Lue lisää

Yksi hienoimmista fiiliksistä Helsingin yliopistolla oli se, kun fuksina sain opintokirjan käteen. Siitä tuli voimakas tunne, että oli päässyt osaksi hyvin pitkää historian jatkumoa. Samanlainen tunne tuli silloin, kun sain publiikissa maisterin paperit käteen. Helsingin yliopisto on maan vanhin yliopisto, ja tällaiset rituaalit ovat siellä siksikin varmaan erityisen juhlavia ja mieleenpainuvia.

Lue lisää