Marjo Timonen
Päivän humanisti

Marjo Timonen

Marjo Timonen tietää usein jo ennakkoon, mistä tv-uutisissa puhutaan. Hänen tehtävänään eduskunnan tieto- ja viestintäjohtajana on tiedottaa eduskunnasta ja edistää työpaikkansa avoimuutta, julkisuutta ja vuorovaikutusta. Suomen eduskunta on maailman avoimin parlamentti, mistä voidaan kiittää myös Marjo Timosen hankkimaa rautaista ammattitaitoa viestinnän johtotehtävissä.

Marjo Timonen

Marjo Hannele Timonen
29.4.1955, Kurikka

Humanististen tieteiden kandidaatti 1983, filosofian kandidaatti 1984 (Suomen historia, yleinen historia, valtio-oppi, tiedotusoppi), Helsingin yliopisto

Tieto- ja viestintäjohtaja 2007- eduskunta
Tiedotuspäällikkö 2003–2007, eduskunta
Erityisavustaja 1994–1995, valtioneuvoston kanslia
Viestintäpäällikkö 1993–2002, Suomen Kuntaliitto
Viestintäpäällikkö 1988–1993, Suomen Kunnallisliitto
Viestintäpäällikkö 1986–1987, Insaider Oy
Tiedottaja 1985–1986, Joensuun Yliopisto
Puheenjohtaja 1980–1981, Suomen ylioppilaskuntien liitto

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunnan kuva-arkisto
Teksti: Marjo Timonen (Kaija Hartikainen, toim.)

Lakeuden tumma ylpeä tytär on kuvaus, jota monet eteläpohjalaiskirjailijat ovat käyttäneet teoksissaan. Heidän mukaansa me Etelä-Pohjanmaalla kasvaneet naiset olemme itsellisiä ja työteliäitä. Seurassa otamme aina oman paikkamme näkyvästi. Ylpeys ei tässä kuvannossa tarkoita ylimielisyyttä, vaan sitä, että tietää kuka on ja mistä tulee.

Lue lisää

Yliopistoajoilta muistuu mieleen erityisesti rehtori Ernst Palmén. Hän suhtautui erityisen myötämielisesti ja rennosti ylioppilaskunnassa toimiviin opiskelijoihin. Palméneilla oli tapana kutsua ylioppilaskunnan hallitus kotiinsa vappuna. Töölössä nostettiin monta maljaa ja laulettiin iloisesti.

Lue lisää

Arkiset haaveeni liittyvät toisiin ihmisiin, kulttuuriin, liikuntaan ja muuhun maailmaan. Kun on vapaata aikaa, seurustelen perheen, suvun ja ystävien kanssa. Juhlia järjestän ja juhliin menen aina kuin mahdollista. Kuuntelen oopperaa, klassista musiikkia, katselen elokuvia ja luen kaunokirjallisuutta. Uinti, hiihto, sauvakävely, vesijumppa, pyöräily sekä vaellus kuuluvat arkeeni.

Lue lisää