Kati Suurmunne
Päivän humanisti

Kati Suurmunne

Kati Suurmunne on teollinen humanisti – takana on 30 vuotta suomalaisten suuryritysten viestinnässä. Uran varrella tutuksi ovat tulleet konepajat, rakentaminen ja energiateollisuus; yrityskaupat, pörssiviestintä ja brändit. Tällä hetkellä hän toimii Fortumin talousviestinnän johtajana. Englantilainen filologia antoi hänelle tähänkin hyvän perustan.

Kati Suurmunne

Kati Maria Suurmunne
23.11.1962, Helsinki

Filosofian maisteri (englantilainen filologia) 1990, Helsingin yliopisto

Talousviestinnän johtaja 2014-, Fortum Oyj
Viestintä- ja markkinointijohtaja 2010–2014, Lemminkäinen Oyj,
Viestintäjohtaja 2005–2010, Metso Oyj
Markkinointiviestintäpäällikkö 2002–2005, Metso Oyj
Viestintäpäällikkö 2001–2002, Partek Cargotec Oy
Viestintäjohtaja 1995–2001, Timberjack Group
Vuodesta 1986 erilaisissa teollisuuden viestintätehtävissä.

Kuva: Studio Tomi Parkkonen
Tekstit: Kati Suurmunne (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Viestintä toimii yrityksissä eräänlaisena happotestinä. Mikäli jostain päätöksestä ei pysty viestimään kohderyhmille selkeästi ja ymmärrettävästi, päätöstä pitäisi ehkä tarkistaa. Viestinnän tehtävänä onkin ymmärtää eri sidosryhmiä ja heidän odotuksiaan - katsoa yritystä myös ulkoa sisäänpäin. Ja tarvittaessa viestijöiden pitää osata tulkata insinöörikieltä ei-insinööreille tai kertoa, mitä taloudellisten lukujen taustalta löytyy.

Lue lisää

Työ kansainvälisissä yrityksissä on antanut mahdollisuuden tutustua moniin paikkoihin ja asioihin, joissa muuten en ehkä olisi päässyt. Olen käynyt Siperiassa, seurannut puunkorjuuta Brasilian eukalyptuspelloilla ja vuokrannut Negrescon Nizzassa yritystilaisuutta varten.

Lue lisää

Olin opiskeluaikana aktiivisesti sekä Hämäläis-osakunnan että englannin lukijoiden ainejärjestö SUBin toiminnassa. Toimitin lehteä ja olin hallituksessa. SUBista mieleen ovat jääneet erityisesti järjestämämme juhlat. Yleensä juhlan kohokohta oli hallituksen esittämä Shakespeare-muunnelma.

Lue lisää

Opiskeluajoista lähtien olen ollut aktiivisesti mukana erilaisissa järjestöissä. Tällä hetkellä olen Keravan musiikkiopiston hallituksen puheenjohtaja, Suomen CISV-liiton toiminnan tarkastaja ja FIBS-yritysvastuuverkoston nimitysvaliokunnan jäsen. Lapset ja nuoret, kansainvälisyyskasvatus ja kestävä kehitys ovat minulle tärkeitä asioita.

Lue lisää