Juha Töyrylä
Päivän humanisti

Juha Töyrylä

Juha Töyrylä on toiminut erilaisissa tehtävissä opiskelijaliikkeessä useita vuosia. Lukuisat matkat Keski-Eurooppaan ovat tutustuttaneet Töyrylän niin kansainvälisen opiskelijaliikkeen syövereihin kuin EU-hallinnon toimijoihin. Samalla hän on auttanut viemään suomalaista opiskelupolitiikkaa ja -kulttuuria maailmalle. Erilaiset projektit ja yhdessä tekeminen ovat auttaneet Töyrylää luomaan kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Hän löytääkin helposti sohvapaikan jokaisesta Euroopan pääkaupungista.

Juha Töyrylä

Juha Ensio Töyrylä
26.10.1983, Vantaa

Filosofian ylioppilas, pääaine yleinen kirjallisuustiede. Aloittanut opinnot vuonna 2004.

Pääsihteeri, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) 2013-

Puheenjohtaja 2015-, Eurooppademarit – Tähti ry
Kansainvälisten asioiden sihteeri 2011–2013 (SYL)
Kansainvälisten asioiden sihteeri 2010–2011, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)
Hallituksen jäsen 2010, SYL (kansainvälinen koulutuspolitiikka)
Hallituksen jäsen 2009, HYY (kansainväliset asiat ja tuutorointi)
Mediaseuranta 2007–2008, Esmerk Oy
Sijaisopettaja 2004–2008, Sotungin lukio

Kuva: SYL
Tekstit: Tero Juutilainen

Juha Töyrylän nykyistä toimenkuvaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) pääsihteerinä on edeltänyt useamman vuoden ajan toimiminen kansainvälisten asioiden parissa niin SYL:ssä kuin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa (HYY).

Lue lisää

Vaikka Juha Töyrylä on ollut vahvasti mukana politiikan tekemisessä taustavaikuttajana ja lobbaajana, niin humanistisen alan opinnot ovat hänelle valtiotieteitä rakkaampia. Hän kokee humanistisen alan opintojen tarjoavan mahdollisuuksia lähestyä eri aihepiirejä syvällisesti.

Lue lisää

Juha Töyrylän tulevaisuudessa siintää valmistuminen yleisen kirjallisuustieteen maisteriksi. SYL:n pääsihteeriys on määräaikainen virka, jonka jälkeen hän aikoo keskittyä taas opiskeluun. – Järjestöhommia tehdessä en ole ehtinyt suorittamaan opintoja samassa vauhdissa kuin muut vuosikurssilaisistani. Toisaalta klassisesti voin todeta, että päivääkään en vaihtaisi pois.

Lue lisää