Antti Pikkanen
Päivän humanisti

Antti Pikkanen

Kaksivuotinen Ylioppilaslehden päätoimittajan pesti on Antti Pikkaselle täydellinen diili. Hän innostuu asioista helposti ja haluaa lähteä ennen kuin kyllästyy. Vakituinen työsuhde ei kiinnosta – Pikkanen viihtyy pätkä- ja silpputöissä mainiosti. Kotimaisen kirjallisuuden opiskelija on sisällyttänyt tutkintoonsa myös sukupuolentutkimuksen ja johtamisen opintoja. Toimittajan työssä kiehtoo kirjoittaminen ja ideointi. Näitä taitoja hän voisi kuvitella käyttävänsä tulevaisuudessa esimerkiksi markkinointiinkin liittyvissä työtehtävissä. Haaveissa siintää myös San Francisco.

Antti Pikkanen

Antti Lauri Jalmari Pikkanen
25.7.1991, Ypäjä

Fil. yo., kotimainen kirjallisuus, Helsingin yliopisto 2010–
Päätoimittaja, Ylioppilaslehti 2014
Toimittajana City-lehdessä 2011–2012 ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä 2013–2014

Kuva: Jussi Särkilahti
Tekstit: Suvi Uotinen

Antti Pikkanen kiinnostui toimittajan työstä jo 15-vuotiaana, TET-harjoittelussa Helsingin Sanomien NYT-liitteessä. Paikan hän hankki itse lähettämällä lehden esimiehelle tiedustelun sähköpostitse. Kallion lukiossa tuli angsti, kun tuntui, että suunnilleen kaikki tähtäsivät media-alalle. Mutta toimittajan ura lähti lentoon ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä, kun Pikkanen pääsi toimittajaksi City-lehteen.

Lue lisää

"Toivon että en vielä tiedäkään kaikkia niitä asioita, jotka tulevat vastaan. Mutta sen tiedän, mitä en halua. En halua, että huomaan yhtäkkiä olleeni 15 vuotta samassa työpaikassa tekemässä samaa hommaa. Että olisin täysin riippuvainen siitä, että joku on päättänyt palkata minut."

Lue lisää