Anni Sinnemäki
Päivän humanisti

Anni Sinnemäki

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki haaveilee Helsingin kasvusta ja kaupunkibulevardeista. Tätä ennen Sinnemäki ehti toimia eduskunnassa lähes 16 vuotta. Venäjän kirjallisuuden ja filosofian opinnot antoivat kriittisyyttä, analyysikykyä ja taitoja perehtyä kokonaisuuksiin. Opiskeluaikoinaan Sinnemäki ryhtyi kirjoittamaan sanoituksia Ultra Bra -yhtyeelle. Hän runoilee yhä.

Anni Sinnemäki

Anni Milja Maaria Sinnemäki
20.7.1973, Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti 2001 (venäjän kirjallisuus ja filosofia), Helsingin yliopisto

Apulaiskaupunginjohtaja (kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimi), Helsingin kaupunki, 14.1.2015–
Työministeri ja Vihreiden puheenjohtaja 2009–2011
Kansanedustajana vuosina 1999–2015

Kirjoittanut sanoituksia Ultra Bra -yhtyeelle sekä runokirjat Sokeana hetkenä ja Aleksis Kiven katu.

Kuva: Helsingin kaupunki
Tekstit: Suvi Uotinen

Anni Sinnemäki aloitti opinnot Helsingin yliopistossa heti lukion jälkeen, vuonna 1992. Hän opiskeli pääaineenaan venäjän kirjallisuutta ja lisäksi filosofiaa, tšekin kieltä ja yleistä kielitiedettä. Opiskeluala valikoitui puhtaasti kiinnostuksen perusteella.

– En ollut mikään hyvä opiskelija. Olin kyllä innostunut, mutta asetin joissain kohdin työn opintojen edelle. Lama-ajan tunnelma ajoi tarttumaan töihin…

Lue lisää

Anni Sinnemäki aloitti sanoitusten kirjoittamisen Ultra Bra -yhtyeelle opiskeluaikoinaan vuonna 1995 ja jatkoi yhtyeen viimeiseen levyyn asti, vuoteen 2001. Hänen käsialaansa ovat esimerkiksi sanoitukset kappaleisiin Sinä lähdit pois, Tyttöjen välisestä ystävyydestä ja Nainen, joka elää vapaaherran elämää.

Lue lisää