Aki Hyryläinen
Päivän humanisti

Aki Hyryläinen

Ammattijalkapalloilijan ura rytmitti Aki Hyryläisen historian opintojen etenemistä. Nykyisin konsulttijohtajana (Vice President) Mercuri Urvalissa työskentelevä Hyryläinen on ylpeä Helsingin yliopistossa suorittamastaan maisterin tutkinnosta. Humanistisen alan opinnot ja kilpaurheilijana kertyneet kokemukset ovat osoittautuneet hyödyllisiksi valttikorteiksi konsulttina ja esimiestehtävissä.

Aki Hyryläinen

Aki-Mikael Hyryläinen
17.04.1968, Helsinki 

Filosofian maisteri 2005 (Suomen ja Pohjoismaiden historia), Helsingin yliopisto

Konsulttijohtaja (Vice President) 2012-, Mercuri Urval
Konsultti (Senior Consultant) 2006–2012, Mercuri Urval

Ammattilaisjalkapalloilija 1988–2001: HJK, Eendracht Aalst (Bel), FC Köbenhavn (Den), FC Jokerit

Jalkapallovalmentaja: Kirkkonummen Salamat FCK 2002–2004 (edustusjoukkue), HJK A-nuoret 2005–2007, Liiga-HJK syksy 2007, Helsingin poikien piirijoukkue 2006–2007 ja 2011

HJK ry:n hallituksen jäsen 2001-, varapuheenjohtaja 2003–2013
HJK Oy:n hallituksen jäsen 2009-
Santahaminan ala-aste, johtokunnan jäsen 2013-

Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Kulosaaren yhteiskoulun historian ja uskonnon opettajia on kiittäminen siitä, että Aki Hyryläinen aikoinaan hakeutui opiskelemaan historiaa Helsingin yliopistoon. Yhtä vahva tekijä oli myös jalkapallo, jota Hyryläinen oli pelannut 5-vuotiaasta lähtien Helsingin Jalkapalloklubissa (HJK).

Lue lisää

Aki Hyryläinen teki pitkän uran jalkapalloilijana pääasiassa Helsingin Jalkapalloklubin (HJK) riveissä. Hän ehti pelata myös 25 A-maaottelua Suomen maajoukkueessa, kauden Belgiassa ja kolme kautta Tanskassa sekä reilut kaksi kautta FC Jokereissa. Ammattiurheilija elää jatkuvien vaatimusten keskellä. Työ on hyvin tavoitteellista ja päämäärätietoista.

Lue lisää

Sattuma johdatti Aki Hyryläisen työskentelemään Mercuri Urvaliin. Hän haki töitä sijoitus- ja varainhoitopalveluita tarjoavasta yrityksestä, jonka rekrytointia hoiti tuolloin Mercuri Urval. – Kyseistä tehtävää koskevassa haastattelussa oli yllätyksekseni vastassa rekrytointikonsultti, joka oli entinen jääkiekkovalmentajani. Haastattelun yhteydessä hän kertoi omasta työstään ja tunnusteli minulta, miltä työ Mercuri Urvalissa kuulostaisi. Näin kymmenen monipuolisen ja vaiherikkaan vuoden jälkeen on helppo sanoa, että myöntävä vastaus kosintaan ei ollut virhe.

Lue lisää

Opintojen venyminen jalkapallouran takia tuntui pitkään raskaana taakkana hartioillani. Sain kuitenkin kannustusta historian laitokselta. Muistan edelleen hyvin yliopistonlehtori Panu Pulman ohjeistuksen: "Jalkapalloammattilaisuus on ikäsidonnaista. Urheile ihmeessä nyt, kun voit. Kyllä sinä ehdit valmistua täältä myöhemminkin."

Lue lisää