Takaisin

Pirjo Hiidenmaa

Pirjo Anneli Hiidenmaa
6.2.1959, Anttola

Filosofian maisteri 1986 ja filosofian tohtori 1995 (suomen kieli), Helsingin yliopisto

Tietokirjallisuuden ja -kirjoittamisen tutkimuksenprofessori 1.1.2015-, Helsingin yliopisto

Aiemmin lukuisissa tutkimus-, opetus- ja asiantuntijatehtävissä mm. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa, Suomen Akatemiassa ja Helsingin yliopistossa. Työskennellyt myös Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston ja Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian johtajana. Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtajana vuosina 2003–2011 ja Euroopan kirjailijajärjestöjen liiton puheenjohtajana vuodesta 2009 alkaen.

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta
Tutkimusteemat: Tietokirjallisuus, tiedeviestintä, tietokirjojen asema tiedonkulussa, tekstin- ja diskurssintutkimus, tekstien merkitys ja kontekstin analyysi

Palkinnot ja erityissaavutukset:
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran väitöskirjapalkinto 1995

Twitter: https://twitter.com/PHiidenmaa

Kuva: Linda Lappalainen
Tekstit: Pirjo Hiidenmaa, Riitta-Ilona Hurmerinta (toim.)

Parhaat muistoni Helsingin yliopistosta

Parhaat muistoni yliopistolla liittyvät varhaisiin opiskeluvuosiin. Yliopiston päärakennus oli vanhanaikainen, arvokas ja alkuun fuksille pelottavakin. Pian luentosalit, kaikuvat käytävät ja erityisesti neljännen kerroksen uuden puolen tilat tulivat tutuiksi. Suomen kielen opiskelijat liikkuivat näissä tiloissa – silloin kun eivät leiriytyneet alakerran opiskelijakahvilaan.

Väitöstilaisuuteni oli yliopiston päärakennuksen pienessä juhlasalissa. Nyt työhuoneeni on juuri tässä samassa Castrenianumin käytävällä. Vaikka olen liikkunut monessa työpaikassa, tuntuu siltä, että työurani jännimmät asiat ovat tapahtuneet Fabianinkatu 33:n tienoilla, yhden aarin sisällä.

 

Tämän oven takana Pirjo Hiidenmaa aloitti työskentelyn tietokirjallisuuden professorina 1.1.2015.​​
Tämän oven takana Pirjo Hiidenmaa aloitti työskentelyn tietokirjallisuuden professorina 1.1.2015.​​

 

Takaisin