Takaisin

Paolo Ribaldini

23.9.1986, Mantova, Italia

Muusikko (AMK) -opiskelija 2013 - (pop/jazz), Metropolia ammattikorkeakoulu
Tohtorikoulutettava 2012 - (musiikkitiede), Helsingin yliopisto
Musiikin maisteri 2011 (viulu), Mantovan konservatorio
Filosofian maisteri 2010 (filosofia), Veronan yliopisto
Filosofian kandidaatti 2008 (filosofia), Veronan yliopisto

Pääluennoitsija ja koordinaattori,”Heavy Metal music in contemporary history and society” -kurssi, Helsinki Summer School 2015

Tutkimusintressit: Heavy metal, populaarimusiikki, musiikin historia, musiikkianalyysi

Julkaisut:
Black Sabbath and the creation of musical meaning in the Devil’s topos. Proceedings of the international Conference for Music Semiotics, University of Edinburgh, October 2012.
A conference report from the Royal Musical Association Music and Philosophy Study Group 3rd Annual Conference, King’s College (London). Musiikin suunta, 4, 2013.
Classic Heavy Metal and World War I. New Sound, May 2015, toim. prof. Dario Martinelli. University of Belgrade
Heavy Metal vocals. A terminology compendium. Modern Heavy Metal: Markets, Practices and Cultures, toim. Toni-Matti Karjalainen & Kimi Kärki. 2015.

Tunnustukset:
CIMO Finnish Scholarship Government Pool –apuraha 2013

Kuva: Rita Miklán
Teksti: Paolo Ribaldini (Tiia Niemelä, toim.)

Käännös: Tiia Niemelä

Tie Italiasta Suomeen

Idea tohtoriopintojen aloittamisesta sai muotonsa loppuvuodesta 2011 juteltuani kaverini kanssa, joka oli juuri hyväksytty Oxfordiin. Aivan alusta asti halusin yhdistää filosofisen ja musiikillisen taustani ja juuri noihin aikoihin kiinnostukseni alkoi laajeta käsittämään laajempia näkökulmia kuin vain klassisen musiikin. Silloin päätin: heavymusiikki sen olla pitää. Lähetin monia alustavia sähköposteja ja opintosuunnitelmia yliopistoihin ympäri Pohjoismaita ja Isoa-Britanniaa. Tohtori Esa Lilja Helsingin yliopistosta osoitti selkeästi suurinta kiinnostusta tutkimussuunnitelmaani ja henkilökuvaani kohtaan. Päätin tavata hänet viikon matkallani tänne, jolloin myös osallistuin tohtoriseminaariin ja tapasin professori Eero Tarastin. Toukokuussa 2012 tutkimussuunnitelmani hyväksyttiin ja muutin syksyn alussa Helsinkiin.

Niin outoa kuin se onkin, en tiennyt juuri mitään Suomesta itsestään selviä yleistietoja lukuun ottamatta. Toisin kuin monet muut, joiden pääasiallinen tavoite oli ”muuttaa Suomeen”, minä tein sen vain erilaisen elämänvaiheen sivuvaikutuksena. Mutta olen todella iloinen, että tein. Ulkomailla asuminen ja ulkomaalaisena oleminen on aina vaikeaa ja viimeisen kolmen vuoden aikana olen kokenut osani vaikeuksista, mutta olen myös kokenut jotkin elämäni tähän asti hienoimmista kokemuksista. Olen tavannut erityisiä ihmisiä, tehnyt musiikkia upeiden muusikoiden kanssa ja päässyt keskustelemaan erittäin älykkäiden tutkijoiden kanssa. Tiedostan, että vaikeudet eivät lopu koskaan, mutta toivon pärjääväni hyvin täällä. Toistaiseksi kadun vain sitä, etten ole matkustellut paljoa Suomen sisällä, mutta luulen, että senkin aika koittaa vielä.

Paolo Ribaldini osallistui tv-ohjelma The Voice of Finlandiin vuonna 2015. Häntä valmensi ex-Nightwish vokalisti Tarja Turunen. Kuva © Matti Matikainen
Takaisin