Takaisin

Janne Halmkrona

Janne Matias Halmkrona
29.4.1968, Tornio

Filosofian maisteri 1996 (musiikkitiede), Helsingin yliopisto

Muusikko, CMX 1990- ja Sapattivuosi 2000-
Tuotantopäällikkö 2005–2012, Sony Music Entertainment Finland Oy
Perustaja/ohjelmoija 1999–2004, Njet Communications Oy
Ohjelmoija 1996–1999, ICL Data Oy
Radio-dj 2000–2006, Radio Helsinki

Julkaisut, palkinnot ja erityissaavutukset
CMX: 14 albumia, 4 kokoelmaa, joista 16 kultalevyä, 3 platinalevyä
Sapattivuosi: 3 albumia
Encyclopedia Idiotica (toim. Tuukka Hämäläinen): Kirja CMX:n nettisivujen kysymys- ja vastauspalstan pohjalta yhdessä A.W.Yrjänän kanssa.
Hopeaa Tornion koulujen välisissä hiihdoissa toisella luokalla

Kuva: AJ Savolainen
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Haaveeni

Välillä olen miettinyt, että palaisin yliopistoon opiskelemaan. Isona kynnyksenä tämän haaveen toteuttamiselle on se, että kehtaanko tulla yliopiston käytäville hengailemaan yli puolet nuorempien sekaan. Vähän kaihertaa halu opiskella suomen kieltä.

Ylipäätään kielten opiskelu kiinnostaa. Aikaahan minulla nyt olisi. Välillä kaipaan arkeeni sellaista sosiaalista ympäristöä, mitä normaaliin päivätyöhön kuuluu. Vapaan taiteilijan päivärytmi on kuitenkin aika - vapaa.

Jos pitäisi jotain päivätyötä miettiä, niin jollain tavalla musiikin ja tietotekniikan yhdistäminen on sellaista mitä vielä haluaisin tehdä. Oli se sitten tuottamista, pelimusiikkia tai vaikkapa oppimateriaalien suunnittelua.

Oikeasti haaveilen muuttamisesta Costa Ricaan. Rantamajassa lukisin kirjoja tai ei siis fyysisiä kirjoja vaan Kindle-lukulaitetta ja kuuntelisin levysoittimisesta musiikkia tai siis ei tietenkään fyysisiä levyjä vaan musiikkia Spotify-palvelun kautta. Nörtti kun olen.

CMX vuonna 2010. Kuva: Kerttu Malinen.​
CMX vuonna 2010. Kuva: Kerttu Malinen.​

 

Takaisin