Sakari Siltala
Päivän humanisti

Sakari Siltala

Suomen ja Pohjoismaiden historian tutkijatohtori Sakari Siltala on tutkinut taloutta ja kapitalismia suomalaisten yritysten kautta. Tutkimuskohteina ovat olleet muun muassa osuustoiminta, metsäteollisuus, kauppa ja lehdistö. Siltalan toinen jalka on kirja-alalla, kustannusosakeyhtiö Siltalassa, jossa hän tekee kustannustoimittajan töitä ja myy ulkomaanoikeuksia.

Sakari Siltala

Lauri Touko Sakari Siltala
28.10.1984, Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti 2008, filosofian maisteri 2010, filosofian tohtori 2013 (Suomen ja Pohjoismaiden historia), Helsingin yliopisto

Kustannusosakeyhtiö Siltala 2008- (kustannustoimittajan töitä, ulkomaanoikeuksien myyntiä)

Historioitsija 2010-: tilaushistoriat Metsä Groupille (2010–2013), HOK-Elannolle (2013–2015), Suomen Kuvalehdelle (2014–2016)

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta
Tutkimusteemat:
Talous ja kapitalismi; osuustoiminta, metsäteollisuus, kartellit ja kilpailulait, kauppa, lehdistö

Kuva: Sakari Siltala
Tekstit: Sakari Siltala, Tero Juutilainen (toim.)

Saatuani kulttuurihistorian piiriin kuuluvan graduni valmiiksi vuonna 2010, vaihdoin yrityshistorian pariin professori Markku Kuisman työtarjouksen perässä. Tutkimusapulaisena arkistoja tonkiessani ja haastatteluja tehdessäni valkeni aihe väitöskirjalle.

Lue lisää

Mieleenpainuvin pätkä yliopistossa ei ollut Helsingissä eikä oikeastaan yliopistossa vaan Etelä-Ranskan Montpellierissä, jossa vietin vaihto-oppilaana lukuvuoden 2008–2009. En ehtinyt käymään syksyn kursseja loppuun, kun yliopisto meni lakkoon. Sitä kesti pari kuukautta. Muutama professori luennoi kaupungin aukioilla, mutta hommia oli vähän jos ollenkaan.

Lue lisää

Harrastin aikanaan opiskelijaelämää laiskasti, kaiketi helsinkiläisyyttäni; kaveripiiri oli jo olemassa. Ehkä osin siitä syystä sivuun jäi myös kaikenlainen järjestötoiminta. Väitöskirjaa tehdessäni ja sen jälkeen olen osallistunut Capitalism, State & Society -tutkimusryhmän toimintaan. Tutkimusryhmä koostuu useista tutkijoista ja keskeisenä tutkimuskohteena on yhteiskunnan ja kapitalismin vuorovaikutus.

Lue lisää
Lue lisää