Markus Leikola
Päivän humanisti

Markus Leikola

Markus Leikola uskoo, että aina tarvitaan hyvää tuuria. Jokainen, jolla on ollut huonoa tuuria, tietää, millaista elämä silloin on. Vaikka sinänsä monenlaiset kokemukset ovat ihmiselle hyväksi.

Markus Leikola

Erkki Anto Markus Leikola
17.3.1960 Helsinki

Filosofian kandidaatti 1984 (psykologia), Helsingin yliopisto

Vapaa kirjailija ja kolumnisti 2010–
Toimitusjohtaja 2006–2010, Markkinointiviestinnän toimistojen liitto MTL ry
Konsultti 2003–, Delicate Services Oy
Toimitusjohtaja 1996–2002, A4 Media Oy
Toimitussihteeri 1989–1996, Yle/A-studio

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto 1993, Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 1992

Kuva: Jani Laukkanen
Tekstit: Markus Leikola

Olen kirjoitusammattilainen. En keksi parempaa sanaa suomen kieleen – ja sanojen kanssa päiväni kuitenkin vietän – käännökseksi englannin sanalle writer. Kirjailija, kyllä, ensisijaisesti, sen vuoksi että pyrin vapauttamaan mahdollisimman paljon aikaa kirjailijan työhön. Sen seurauksena on syntynyt runokokoelmia, tietokirjoja, näytelmiä, novellikokoelma ja on parhaillaan työn alla romaani. Toimittajan töitä tein kokopäiväisesti aikoinani, kuvan, äänen ja sanan avulla.

Lue lisää

Olin kulttuuriantropologian opintoihin kuuluvassa kenttätyössä Algerian Saharassa, tuhansien kilometrien päässä Helsingistä, matkustanut junalla ja bussilla yötä päivää viikon, löytänyt keidaskylästä majapaikan ensin arabien ja sitten berberien puolelta – juuri näitä kylän kahdella eri puolella asumisen vaikutuksia minun oli määrä vertaillakin.

Lue lisää