Laura-Maija Hero
Päivän humanisti

Laura-Maija Hero

Estetiikka oli oivallinen pääainevalinta monialaiselle innovaattorille, vaikka Laura-Maija Hero ei tiennyt vielä opiskellessaan estetiikkaa, mikä hänestä tulisi isona. Hän oli kuitenkin syvästi kiinnostunut visuaalisesta maailmasta, luovuudesta ja innovatiivisuudesta sekä ihmisestä sosiaalisena maailmassaolevana. Nyt jälkeenpäin Hero on oivaltanut sen olleen nerokas valinta yhdistettynä erilaisiin sivuaineisiin ja täydentäviin opintoihin markkinoinnin ja teknologian saralla.

Laura-Maija Hero

Laura-Maija Hero
1.12.1970, Helsinki

Filosofian maisteri 1996, Helsingin yliopisto (estetiikka)
Tohtoriopiskelija 2015–Turun yliopisto (kasvatustiede)
Uranvaihto-opintoja 2008–2009 (opettajan pedagogiset opinnot, taidekasvatus)

Lehtori (kulttuurituotanto) ja innovaatio-valmentaja 2009–, Metropolia ammattikorkeakoulu
Markkinointipäällikkö 1997–2008 (visuaaliset mobiilipalvelut, älypuhelimet, kampanjat, brändin johtaminen), Nokia Oyj
Näyttelysihteeri, Suomen taiteilijaseura, Maalariliitto ja Taidehalli sekä opettaja 1996–1997
Taideteollinen korkeakoulu, Aalto yliopisto

Palkinnot:
Thesis - opinnäytetyökilpailu (paras ohjaaja 2011 ja 2012)
Helsingin yrittäjien opinnäytetyöpalkinto (paras ohjaaja 2013 ja 2014)
Nokia Achievement Award (kokopitkät elokuvat kännyköihin -innovaatio ja tuotteistaminen)

Kuva: Laura-Maija Hero
Teksti: Laura-Maija Hero (Kaija Hartikainen, toim.)

Humanistilla on rajattomat mahdollisuudet valita urapolkujaan. Sen oivallan vasta nyt, jo useamman pikku uran tehneenä. Kun olin jättänyt graduni tarkastukseen, etsin puhelinluettelosta taide -alkuisia työpaikkoja. Pirautin Suomen Taiteilijaseuraan, ja ilmoitin saapuvani sinne nyt töihin. Sehän sopi, jos vain ei palkkaa tarvinnut maksaa. Pian he kuitenkin huomasivat, että palkkaakin kannatti maksaa ja tyttöhän osaa vaikka mitä. Ilolla ja innolla opin tehokkaasti joka päivä uutta käytännön tekemistä, osasin itsenäisesti oppia.

Lue lisää

Nykyisin toimin Metropolia ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon lehtorina ja innovaatiovalmentajana. Vastaan monialaisten innovaatioprojektien fasilitoimisesta, tuon nuoria eri alojen opiskelijoita, yrityksiä ja opettajia yhteen innovoimaan uusia ratkaisuja. Kulttuurin, hyvinvoinnin ja teknologian rajapinnoilla syntyy jatkuvasti uusia sosiaalisia innovaatioita. Innovaation radikaalius ei ole olennaista, vaan vähänkin lisäarvoa tuottava ratkaisu on tärkeä.

Lue lisää

Opiskeluajasta jäi erityisesti mieleen ympäristöestetiikan projektimainen kurssi, jossa meille opiskelijoille annettiin haasteeksi Lahden suunnitteilla ollut ohitustie ja sen tarkastelu estetiikan viitekehyksessä. Opettaja kutsui meidät kaikki äitinsä suureen maalaistaloon Hyvinkäälle. Kokkailimme yhdessä, kävelimme metsissä, keskustelimme ja pohdimme. Käytännön ympäristöestetiikan tapaus oivallutti elämyksellisesi kaikkia niitä teorioita, joista olimme väsymättä lukeneet ja kirjoittaneet.

Lue lisää

Konferenssiesitykset: NOFA 2015 (28.5.2015): Variables of innovation competence WORK 2015 (21.8.2015): Innovation competence - Learning at work FinED 2015 (10.6.2015): Innovation competence ontology - Systematic review a as a method Kaikki julkaisut: Ylikoski, Teemu; Oksanen-Ylikoski, Elina; Hero, Laura-Maija 2015: Educational Organizations as Co-Developers in the Helsinki Region. In Orchestrating Regional Innovation Ecosystems (eds. Lappalainen, Pia; Markkula, Markku; Kune, Hank. Printed book ISBN 978-952-60-3701-1; Electronic book ISBN 978-952-60-3702-8

Lue lisää