Hanna Korsberg
Päivän humanisti

Hanna Korsberg

Professori Hanna Korsbergille yliopisto on ollut teatteritieteen unelmatyöpaikka, koska hän rakastaa tutkimusta ja opetusta. Työssään hän on oppinut ainakin sen, että muutos on ainoa pysyvä olotila. Arvostamiensa yliopisto-opettajien esimerkin mukaan hän on pyrkinyt olemaan aktiivinen – kaikessa. Korsberg on työmatkakävelijä, joka ajattelee parhaiten liikkuessaan.

Hanna Korsberg

24.2.1970, Äänekoski

Filosofian maisteri 1996 ja tohtori 2004 (teatteritiede), Helsingin yliopisto

Teatteritieteen professori 2008–, Helsingin yliopisto
Sijaisuuksia teatteritieteen oppiaineessa professorina 2008, yliopistonlehtorina 2004–2007, assistenttina 1996–1997 ja 2000–2001, Helsingin yliopisto

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta

Tutkimusteemat
Teatterihistoria, historiografia, esitystutkimus

Erityissaavutukset
Opettajien akatemian jäsen 2015

Kuva: Linda Tammisto
Tekstit: Hanna Korsberg (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Tutkimukseni pääkohteita ovat teatterihistoria, historiografia ja esitystutkimus. Näiden lisäksi olen käsitellyt monissa tutkimuksissani teatterin ja politiikan suhdetta ja kulttuurihistoriaa.

Lue lisää

Omassa kotiyliopistossani olen ollut useissa luottamustehtävissä laitos- ja tiedekuntatasolla niin opiskelijoiden, keskiryhmän kuin professoreidenkin edustajana. Moni tehtävä on liittynyt opetuksen kehittämiseen. Erilaisia luottamustehtäviä on ollut vuodesta 1995 alkaen peräti kolmella eri laitoksella, vaikka olen pysynyt koko ajan samassa oppiaineessa: ensin yleisen kirjallisuustieteen, teatteritieteen ja estetiikan laitoksen johtoryhmässä opiskelijajäsenenä ja keskiryhmän jäsenenä, sitten taiteiden tutkimuksen laitoksen johtoryhmässä keskiryhmän ja professoriryhmän jäsenenä ja nyt filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen laitosneuvostossa professorijäsenenä.

Lue lisää