Barbara "Baba" Lybeck
Päivän humanisti

Barbara "Baba" Lybeck

Baba Lybeckin ura toimittajana ja juontajana alkoi hänen abikeväänään vuonna 1985 Radio Cityssä. Toimittajan työt veivät kirjallisuustietelijää koko opiskeluajan, ja lopulta työ Nelosen Uutisten ankkurina imaisi Lybeckin kokonaan. 40-vuotissyntymäpäiviensä kynnyksellä hän palasi yliopistolle ja valmistui maisteriksi kokopäivätyön ja lapsiperhearjen keskellä. Voimaa arjen ponnistuksiin Lybeck saa triathlonista, kirjallisuudesta ja veneilystä.

Barbara "Baba" Lybeck

Barbara ”Baba” Lybeck
s. 26.12.1966, Parainen

Filosofian maisteri (pääaine yleinen kirjallisuustiede, sivuaineet tiedotusoppi ja valtiotiede) 2007, Helsingin yliopisto

Uutisvuodon ylituomari 2010-
Toimitussihteeri, Ylen Puoli Seitsemän -ohjelma 2009–2012
Uutistoimittaja ja uutisankkuri, Nelosen uutiset 1998–2009
Juontajana Radio Cityssä, MTV3:lla, Ylen Lista Top 40 -musiikkiohjelmassa ja FST:n Bosses Bio ja Talking Heads -ohjelmissa sekä Jussi-gaaloissa 2003–2007

Tekstit: Suvi Uotinen
Kuva: Mirva Kakko / Otava

Baba Lybeckin ura toimittajana ja juontajana alkoi hänen abikeväänään vuonna 1985 Radio Cityssä. Opinnot Helsingin yliopistossa Lybeck aloitti vasta pari vuotta radiojuontajan uran alun jälkeen. Töitä media-alalla riitti koko opiskeluajan. Vuonna 1998 Baba Lybeckistä tuli Nelosen uutisten uutistoimittaja ja uutisankkuri, ja vuodesta 2010 hän on toiminut Uutisvuodon ylituomarina.

Lue lisää

Baba Lybeck on työskennellyt Ylen viihdeohjelma Uutisvuodon juontajana vuodesta 2010. Lybeck vetää Uutisvuotoa ylituomarin roolissa, seuranaan kapteenit Jari Tervo ja Stan Saanila. Lisäksi Lybeck käy juontamassa erilaisia tilaisuuksia ja tekee kirjoitustöitä.

Lue lisää

"Asenne auttaa löytämään aikaa ja patistaa liikkeelle silloinkin, kun ei ehkä muuten jaksaisi. Palkinnoksi saa huomattavasti energisemmän, iloisemman ja voimakkaamman olon, ja se puolestaan auttaa jaksamaan niin työelämässä kuin kotiaskareissakin."

Lue lisää