Takaisin

Sirpa Seppälä

Sirpa Kristiina Seppälä
3.4.1962, Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti 1996 (länsi- ja eteläslaavilaiset kielet ja kulttuurit), Helsingin yliopisto
Matkailuoppaan peruskurssi 1994, Käpylän iltaoppikoulu
Konferenssitulkkauksen kouluttajakoulutus 2004, Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Euroopan komission tulkkipalvelu SCIC
Suorittanut useita eri tahojen järjestämiä tulkkauksen lyhytkursseja Suomessa sekä matkailualan ammattikursseja Suomessa ja Tšekissä.

Kielialan yrittäjä 2004-, T:mi Sirpukka
Työskennellyt erilaisissa kielialan tehtävissä freelancerina 1990–2004

Helsingin Turistioppaat ry:n hallituksen jäsen 1995–1996
Suomi-Tšekki-seura ry:n hallituksen jäsen 2004–2014
MaPa-projekti ry:n jäsen

Kuva: Kimmo Eskola
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Parhaat muistoni Helsingin yliopistosta

Parhaat muistoni liittyvät ehdottomasti laitoksemme kannustavaan ja yhteisölliseen ilmapiiriin. Pienellä laitoksella olimme vähän kuin yhtä perhettä. Meillä oli esimerkiksi paljon opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteisiä illanviettoja.

Vierailevien lehtoreiden ansiosta ilmapiiri oli kansainvälinen. Opiskeluaikaani osuivat suuret muutokset slaavilaisella kielialueella ja tunnen itseni etuoikeutetuksi seurattuani niitä niin läheltä. Niin vuoden 1989 vallankumoukset kuin Jugoslavian sotakin tulivat omaan arkeen. Erityisesti Jugoslavian sodan muistan hyvin ravistelevana asiana.

Kannustava ja yhteisöllinen ilmapiiri ulottui myös opintoihin. Tuolloin ei tunnettu yksilöllisiä opinto-ohjelmia, mutta meillä sellaiset käytännössä oli. Maailman muuttuessa myös opintojen sisältöä piti muuttaa teoreettisesta käytännöllisempään suuntaan. Olennainen osa opiskeluaikaani olikin oman aineemme tutkinnon uudistaminen, mihin me opiskelijat aktiivisesti osallistuimme.

Opiskeluaikani oli oikein onnellista, sosiaalista, osallistuvaa, aktiivista ja erittäin hauskaa aikaa. Sen vuoksi sieltä ei malttanut missään tavoiteajoissa poistuakaan, vaan viihtyminen oli pitkää ja perusteellista.

Sirpa Seppälä käy säännöllisesti tapaamassa nykyisiä kielten opiskelijoita Metsätalossa. Kuva: Ville Korhonen.

 

Takaisin