Takaisin

Sirpa Seppälä

Sirpa Kristiina Seppälä
3.4.1962, Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti 1996 (länsi- ja eteläslaavilaiset kielet ja kulttuurit), Helsingin yliopisto
Matkailuoppaan peruskurssi 1994, Käpylän iltaoppikoulu
Konferenssitulkkauksen kouluttajakoulutus 2004, Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia, Euroopan komission tulkkipalvelu SCIC
Suorittanut useita eri tahojen järjestämiä tulkkauksen lyhytkursseja Suomessa sekä matkailualan ammattikursseja Suomessa ja Tšekissä.

Kielialan yrittäjä 2004-, T:mi Sirpukka
Työskennellyt erilaisissa kielialan tehtävissä freelancerina 1990–2004

Helsingin Turistioppaat ry:n hallituksen jäsen 1995–1996
Suomi-Tšekki-seura ry:n hallituksen jäsen 2004–2014
MaPa-projekti ry:n jäsen

Kuva: Kimmo Eskola
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Haaveeni

Haaveeni liittyvät arkeen ja tavalliseen elämään. Haaveilen siitä, että olisin 90-vuotiaanakin skarppi. Poliittisesti epäkorrekti haaveeni on, että minun ei tarvitsisi ikinä jäädä eläkkeelle. Toivon, että mieleni pysyy virkeänä ja fysiikkani hyvänä, jotta voin tehdä nykyistä työtäni vielä pitkään. Yrittäjyyden hyvä puoli on se, että ei välttämättä tarvitse lopettaa työskentelyä tietyssä iässä. Huono puoli taas se, että jos terveyteni pettää, niin yrittäjän eläketurva ei ole ihan sellainen kuin sen pitäisi olla.

Usein mietin, että elän oikeastaan unelmaani. Tämä nykyisyyshän on sitä, mitä opiskeluaikana toivoin ammatiltani. Minulla on ollut mahdollisuus tehdä asioita ilman, että kukaan kertoo minulle, että nyt teet tuon ja tuon. On ihanaa olla oman itsensä pomo. Tunnen myös olevani etuoikeutettu saadessani tehdä työkseni kaikkea sitä, mistä oikeasti nautin ja mikä tuottaa minulle tyydytystä.

Opashuivi ja opasmerkki, joita toivottavasti käytän vielä monta kymmentä vuotta. Kuva: Sirpa Seppälä.

 

Takaisin