Takaisin

Paolo Ribaldini

23.9.1986, Mantova, Italia

Muusikko (AMK) -opiskelija 2013 - (pop/jazz), Metropolia ammattikorkeakoulu
Tohtorikoulutettava 2012 - (musiikkitiede), Helsingin yliopisto
Musiikin maisteri 2011 (viulu), Mantovan konservatorio
Filosofian maisteri 2010 (filosofia), Veronan yliopisto
Filosofian kandidaatti 2008 (filosofia), Veronan yliopisto

Pääluennoitsija ja koordinaattori,”Heavy Metal music in contemporary history and society” -kurssi, Helsinki Summer School 2015

Tutkimusintressit: Heavy metal, populaarimusiikki, musiikin historia, musiikkianalyysi

Julkaisut:
Black Sabbath and the creation of musical meaning in the Devil’s topos. Proceedings of the international Conference for Music Semiotics, University of Edinburgh, October 2012.
A conference report from the Royal Musical Association Music and Philosophy Study Group 3rd Annual Conference, King’s College (London). Musiikin suunta, 4, 2013.
Classic Heavy Metal and World War I. New Sound, May 2015, toim. prof. Dario Martinelli. University of Belgrade
Heavy Metal vocals. A terminology compendium. Modern Heavy Metal: Markets, Practices and Cultures, toim. Toni-Matti Karjalainen & Kimi Kärki. 2015.

Tunnustukset:
CIMO Finnish Scholarship Government Pool –apuraha 2013

Kuva: Rita Miklán
Teksti: Paolo Ribaldini (Tiia Niemelä, toim.)

Käännös: Tiia Niemelä

Paras muistoni Helsingin yliopistosta

Paras muistoni Helsingin yliopistosta liittyy luultavasti Helsinki Summer Schoolin heavy metal -aiheiseen kurssiin, jota koordinoin ja jolla luennoin elokuussa 2015. Suunnitelmieni toteutus oli raskas mutta palkitseva kokemus ja sen tuleminen todeksi oli mittaamattoman hienoa. Ryhmäni oli upea, se koostui enemmän tai vähemmän ikäisistäni opiskelijoista, eikä ”opettajana” oleminen pilannut hauskuutta tai ryhmän ystävällistä henkeä. Lisäksi sain vapaat kädet kurssin suunnitteluun ja olin tyytyväinen saadessani kurssille monta erilaista vierailijaluennoitsijaa.

Helsingin yliopiston tämänhetkinen henkilöstöpolitiikka ei mahdollista kurssin järjestämistä uudelleen vuonna 2016, mutta ehkä vuosi 2017 on onnekkaampi. Siinä tapauksessa, että saan mahdollisuuden pitää luennot uudestaan, minulla on jo mielessäni useita parannuksia ja myös kurssin sisältöä tulen ehdottomasti päivittämään. Lisäksi yritän kutsua vielä lisää vierailijoita ja lupaan, että tällä kertaa siitä tulee jotain todella suureellista…

Heavy metal -kurssin osanottajat W.A.S.P.:n kitaristi Douglas Lucekin kanssa. Kuva: Paolo Ribaldini
Takaisin