Takaisin

Jukka-Pekka Pietiäinen

23.11.1956, Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti 1978, filosofian kandidaatti, filosofian lisensiaatti (väit.) 1986 ja filosofian tohtori 1990 (promovoitu) (Suomen historia), Helsingin yliopisto
Suomen historian dosentti 1988-, Helsingin yliopisto

Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja 2006-
Bibliofiilien Seuran puheenjohtaja 2009–2015
Kirjankustantaja Editassa 1995–2006
Päätoiminen historiankirjoittaja 1981–1995

Tutkimusteemat: Itsenäisen Suomen historia laidasta laitaan, suomalaisen tietokirjallisuuden historia, nykypäivä ja tulevaisuus.

Palkinnot
Sulkakynä, Pekka Tarjanne-rahaston palkinto 1988

Kuva: Linda Lappalainen
Teksti: Jukka-Pekka Pietiäinen (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Kun osallistuu, voi vaikuttaa

Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtajana saa istua kokouksissa. Kun kysymyksessä on luottamusmiehistä koostuva organisaatio, kokoukset ovat usein iltaisin.

Yhdistyksen omien kokousten lisäksi tärkeitä vaikuttamisen paikkoja ovat tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Sanasto, joiden luottamuselimissä olen mukana. Olen myös tekijänoikeusasioiden neuvottelukunnan jäsen. On oltava päätöksenteon ytimessä, jotta voi valvoa yleistä ja myös tietokirjailijoiden etua.

Olen mukana Helsingin kirjamessujen ohjelmatyöryhmässä ja Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmatyöryhmässä. Olen TIETOKIRJA.FI-tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja. Tapahtuma järjestetään viidettä kertaa kaksipäiväisenä Tieteiden talolla Helsingissä 26.–27.8.2015. Esiintyjinä on sata tietokirjailijaa ja tietokirjallisuuden ystävä.

Tapahtuminen järjestäminen ja tilaisuuksien vetäminen on minusta hauskaa. Kirja-alan eri tapahtumissa haastattelen mielelläni tietokirjailijoita. Vedän myös Helsingin Suomalaisen Klubin  kirjan iltoja. Tapahtumakutsuja saan paljon.

Suomalaisen Klubin kirjailta 2.3.2015. Kuva ja Facebook-postaus: Maarit Huovinen.​
Suomalaisen Klubin kirjailta 2.3.2015. Kuva ja Facebook-postaus: Maarit Huovinen.​

 

Takaisin