Takaisin

Jarmo Korhonen

Jarmo Antero Korhonen
26.5.1946 Oulu

Filosofian kandidaatti 1971 (pohjoismainen filologia), filosofian lisensiaatti 1976 (germaaninen filologia) ja filosofian tohtori 1978 (germaaninen filologia) Oulun yliopisto

Germaanisen filologian professori 1993–2014, Helsingin yliopisto

Germaanisen filologian professori 1979–1988 (Oulun yliopisto), 1988–1993 (Turun yliopisto) ja saksalaisen filologian vt. professori 1981–1983 (Tübingenin yliopisto)

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta
Tutkimusteemat: Fraseologia, leksikografia, syntaksi, kontrastiivinen kielentutkimus, kielihistoria

Palkinnot ja erityissaavutukset:
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritari
Saksan liittotasavallan ansioristi 2015
Deutscher Akademischer Austauschdienstin (Bonn) moninkertainen stipendiaatti
Alexander von Humboldt -säätiön (Bonn) moninkertainen stipendiaatti

Tekstit: Jarmo Korhonen

Parhaat muistoni Helsingin yliopistosta

Parhaita muistoja on useita. Hienoja hetkiä ovat olleet oppilaitteni väitöstilaisuudet, keskustelut miellyttävien vastaväittäjien kanssa ja väitöksiin liittyneet juhlallisuudet. Erityinen onni oli saada Saksalaiselle laitokselle neljä erinomaista saksalaista Alexander von Humboldt -säätiön stipendiaattia, joiden isäntänä toimin yhteensä kymmenen vuotta. Työpanoksellaan nämä stipendiaatit täydensivät merkittävästi laitoksen tutkimusprofiilia ja opetustarjontaa.

Urani huippukohtiin kuuluvat elokuussa 2008 Helsingin yliopistossa johdollani järjestetty suuri kansainvälinen fraseologiakonferenssi EUROPHRAS 2008 ja sen yhteydessä tapahtunut päätoimittamani Saksa–suomi-suursanakirjan julkistaminen. Lämmöllä ja kiitollisuudella muistelen myös merkkipäivieni ja eläkkeelle jäämiseni kunniaksi järjestettyjä juhlaseminaareja.

​

 

Takaisin