Takaisin

Jali Wahlsten

Jali Wahlsten
20.6.1963, Turku

Filosofian maisteri 1994 (estetiikka), Helsingin yliopisto

Asiamies ja kulttuurituottaja 2015-, Iberialais-amerikkalainen säätiö, Buenos Airesin toimipiste
Perustaja ja osakas 2004-, Nordic Bakery Ltd, Lontoo
Artekin ja ruotsalaisen Kinnasandin agentti Lontoossa 2001–2004
Marimekon agentti Lontoossa 2000
Kulttuurisihteeri 1996–1999, Suomen Lontoon instituutti

Erityissaavutukset
Vuoden esteettinen teko 1997, Suomen Estetiikan Seura
Jääkiekon Suomen mestari 1992 ja 1994

Kuva: Suomen Madridin-instituutti
Tekstit: Jali Wahlsten (Lauri Lönnström, toim.)

Opiskelijaelämää urheilun ehdoilla

Poikkesin useimmista opiskelutovereistani siinä mielessä, etten viettänyt varsinaista opiskelijaelämää. Sain jonkin verran toimeentuloa jääkiekosta ja ne hommat piti hoitaa aina ensin. Tämän seurauksena luennoille osallistuminen oli usein satunnaista ja monet tentit tuli läpäistyä rimaa hipoen pelkällä asenteella.

Kun tutut kampanjoivat autottoman campuksen puolesta, niin itse tulin usein viime hetkellä luennoille tai tentteihin ja pysäköin räikeillä Jokerit-tunnuksilla teipatun työsuhdeautoni mittariparkkiin suoraan Porthanian eteen. Ymmärsin jo silloin, että se oli mautonta, mutta kiekkokaukalossa tarvittavaa röyhkeyttä oli vaikea kytkeä pois ajomatkalla Nordenskiöldinkadulta Yliopistonkadulle.

Muistan myös, että hankin jo opintojeni alussa silloin vielä suhteellisen harvinaisen ja kalliin Apple Macintosh tietokoneen. Tietokoneen tekstinkäsittelyohjelma ja erityisesti ”copy & paste” nopeuttivat valmistumistani huomattavasti. Kirjastoa en muista käyttäneeni. Tenttikirjat ostin Akateemisesta Kirjakaupasta tai ulkomaan matkoilta ja luin niitä Viiskulman Primulassa tai pelimatkoilla.

 

Takaisin