Takaisin

Ilona Herlin

Maria Ilona Herlin
8.4.1965, Kirkkonummi

Filosofian maisteri 1992 ja filosofian tohtori 1998 (suomen kieli), Helsingin yliopisto
Dosentti 2006-, Helsingin yliopisto

Vapaa tutkija 2006-
Tohtoriassistentti 2006, Helsingin yliopisto
Post doc -tutkija 1999–2004, Suomen Akatemia
Assistentti 1994 ja tohtorikoulutettava 1995–1998, Helsingin yliopisto

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta

Tutkimusaiheet: suomen kielioppi, erityisesti lauseiden väliset suhteet, infinitiivit, partikkelit ja persoonat, empatian asema kielessä, kieli ja luonto

Palkinnot
Hymytyttöpatsas 1972
Masalan kansakoulun 2. luokan hiihtokilpailun ja raittiuskilpakirjoituksen voitto 1973
Paras posteri Kielitieteen päivillä Helsingissä 2002 (yhdessä työryhmän kanssa)

Tekstit: Ilona Herlin (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Parhaat muistoni Helsingin yliopistosta

Paras yksittäinen muisto Helsingin yliopistosta osuu 1990-luvun alkuun. Käydessäni graduseminaaria lukuvuonna 1990–1991 tutustuin yliopiston päärakennuksen uuden puolen silloisiin naulakkovahtimestareihin Auliin ja Ritvaan. Juttelin heidän kanssaan usein muutaman sanan ennen häipymistä Helsingin iltaan. Sukkapuikkojen kilinä taukosi tuskin siksi hetkeksi kun toinen heistä ojensi minulle takkia. Joulun tullen sain Aulilta ja Ritvalta lahjaksi villasukkaparin.

Ehkä nuo yliopiston päärakennuksessa kudotut, valkosiniset villasukat edustavat minulle sitä jopa liiallista kodikkuutta, jota olen tuossa rakennuksessa ja suomen kielen oppiaineessa saanut kokea.

Yleisemmin yliopistossa parasta on ajatusten jakaminen: saada kehitellä ideoita myös päämäärättömästi, pelkästä kehittelyn ilosta. Toivon jotain tuosta tunnelmasta olevan läsnä dosenttiopetuksessani, niin että opiskelijat saisivat luennoiltani ainesta kuppilakeskusteluihinsa, jotka ovat tietysti älyllisen haahuilun omimpia konteksteja.

​

 

Takaisin