Tommi Salomaa
Päivän humanisti

Tommi Salomaa

Tommi Salomaa on musiikki- audio- ja IT-alan yrittäjä, digitaalisen ajan äänikäsityöläinen. Hänessä on suuri osa muusikko-taiteilijaa ja ripaus nörttiä, mutta hän on kokonaan humanisti. Salomaa voisi mielestään luonnehtia itseään myös ikuiseksi opiskelijaksi, jonka gradu jäi aikanaan kesken neljän bändin, päivätyön sekä musiikkibisnesten kehittämisen vietyä kaiken energian.

Tommi Salomaa

Tommi Juhana Salomaa
5.11.1979, Lahti

Humanististen tieteiden kandidaatti 2009 (musiikkitiede), Helsingin Yliopisto

Musiikki- ja äänituotantoa sekä ohjelmointia 2012 lähtien toiminimellä Salomaa Sounds
Asiakkaina ja yhteistyökumppaneina mm:
- Gajatri Studios
- Recoil Games
- ZORG Entertainment / Aritunes
- Sulake Corporation
- Housemarque
- Promentor Solutions
- Fifty-Sixty Software

Yhteistyötä bändien ja artistien kanssa:
- Wankers of the Zoo Crew
- V for Violence
- Anzi Destruction
- Jaani Peuhu
- Ten after Dawn

Kuva: Klaudia Weber
Tekstit: Tommi Salomaa (Tomas Sjöblom, toim.)

Ensimmäisenä tulee mieleen musiikkitieteen laitoksen studion epäviralliset 40-vuotisjuhlat 2002. Siellä kävin mielenkiintoisia keskusteluja muun muassa studion alun perin 60-luvulla rakentaneen Erkki Kurenniemen kanssa. Kurenniemihän rakensi myös edistyksellisiä sähkösoittimia ja teki yhteistyötä esimerkiksi M. A. Nummisen kanssa.

Lue lisää

V FOR VIOLENCE - The Downfall Pt. II: Amourageddon

Tein yhteistyötä metallibändi V for Violencen kanssa heidän vuonna 2015 julkaistulla levyllä. Piano- ja jousisovitukset ovat käsialaani, ja olen niihin todella tyytyväinen. Teimme myös paljon kaikenlaisia hälyääniä musiikin sekaan, joka oli erittäin hauskaa. Tähän musiikkivideoon lainasin myös sormiani.

Minussa on sen verran idealistista taiteilijaa, että toivon tekemäni musiikin avulla jollakin tavalla “parantavani maailmaa”, mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan.

Lue lisää