Suzie Thomas
Päivän humanisti

Suzie Thomas

Suzie Thomas opiskeli ensin arkeologiaa, kunnes erikoistui maisteri- ja tohtorivaiheessa kulttuuriperinnön piiriin. Ennen muuttoaan Suomeen keväällä 2014 Thomas ehti työskennellä lukuisissa eri organisaatiossa Isossa-Britanniassa: museoissa, kulttuuriperintöjen avustusjärjestöissä sekä kriminologiaan keskittyvässä tutkimuskeskuksessa. Thomas toimii nykyisin museologian yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Hän nauttii elämästään Helsingissä ja yrittää opetella hieman suomen kieltäkin.

Suzie Thomas

Suzie Elizabeth Thomas
5.3.1979 Nottingham, Iso-Britannia.

BA with honours (Archaeology and Prehistory) 2000, University of Sheffield
MA (Heritage Education and Interpretation) 2002, Newcastle University
PhD (Heritage Studies) 2009, Newcastle University

Yliopistonlehtori 2014-, Helsingin yliopisto
Avustava tutkija 2012–2014, Glasgown yliopisto
Yhteisöarkeologian avustava virkailija 2009–2012, Council for British Archaeology

Tutkimusintressit
Yhteisöarkeologia, museologia, kulttuuriperintö ja rikos, vaihtoehtoisia näkökulmia kulttuuriperintöön, vapaaehtoisuus museoissa

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta

Kuva: Peter Connelly
Tekstit: Suzie Thomas ja Tero Juutilainen (toim.)

Tällä hetkellä olen mukana eri aloihin liittyvissä tutkimusprojekteissa. Olen tutkijana Suomen Akatemian rahoittamassa projektissa “Lapin synkkä kulttuuriperintö”, joka kerää yhteen tutkijoita niin Oulun kuin Helsingin yliopistoista. Projektin tarkoituksena on tutkia, millä eri tavoin ihmiset, niin läheltä kuin kaukaa, käyttävät ja suhtautuvat toisen maailmansodan aikaiseen saksalaisten läsnäolon jättämään kulttuuriperintöön Suomen Lapissa.

Lue lisää

Olen ollut mukana kehittämässä opetusta, joka palvelee niin yliopiston omia kuin kansainvälisiä opiskelijoitakin. Olen aktiivisesti kehittänyt uusia Erasmus-vaihtosopimuksia ja pyrkinyt kannustamaan erilaisista taustoista tulevia opiskelijoita osallistumaan opettamilleni, englanninkielisille museologian kursseille.

Lue lisää

Kenties yksi parhaimmista hetkistäni Helsingin yliopistossa oli loppuvuodesta 2013, kun en ollut vielä muuttanut Suomeen. Olin hakenut museologian yliopistonlehtorin tehtävään tietämättä yhtään miten hakuprosessissa käy. Sain kuitenkin kuulla, että minulle tarjottiin yliopistonlehtorin paikkaa!

Lue lisää

Olen innoissani siitä, että pääsen kehittämään museologiaa Helsingin yliopistossa. Museologiassa on paljon yhteneväisyyttä monien muiden alojen, erityisesti kulttuuriperinnöntutkimuksen kanssa. Museologian opinnot on tällä hetkellä erittäin tärkeä osa sellaisen yliopistolaisen koulutusta, joka haluaa olla museoalalla töissä. Tästä syystä haluaisin opetuksen olevan enemmän yhteistyössä museosektorin kanssa.

Lue lisää