Pekka Impiö
Päivän humanisti

Pekka Impiö

Historiaa ja yhteiskuntatieteitä Helsingin yliopistossa opiskelleesta Pekka Impiöstä piti tulla ainevalintojensa perusteella joko toimittaja tai diplomaatti, mutta yritysmaailma veti lopulta pidemmän korren. EU-kokonaisuuden opiskellut Impiö siirtyi valmistuttuaan elinkeinoelämän asiantuntijatehtäviin. Nyt Impiö työskentelee vuonna 2009 perustetun suomalaista opettajaosaamista tuotteistavan ja yksityisiä lisäopetuspalveluja tarjoavan TutorHouse Oy:n toimitusjohtajana.

Pekka Impiö

Pekka Tapani Impiö
21.12.1965, Ranua

Filosofian maisteri (yleinen historia) 1992 Helsingin yliopisto, EU-opintokokonaisuus 1993 Turun yliopisto, MBA 2002 Helsingin kauppakorkeakoulu

Toimitusjohtaja, TutorHouse Oy 2010–
Liikkeenjohdon konsultti, 2005–2009, Eera Finland Oy
Toimitusjohtaja, 2002–2004, Keskuskauppakamarin Palvelu Oy
Osastopäällikkö, 1998–2001, Keskuskauppakamari
EU-asiamies, 1994–1997, Keskuskauppakamari

Kuva: Steffi Sjöholm
Teksti: Pekka Impiö (Olli Siitonen toim.)

Etelä-Lapista kotoisin olevalle nuorukaiselle oli selvää jo varhain, että lukion jälkeen lähdetään niin kauas opiskelemaan kuin vain mahdollista. Ulkomailla opiskelu ei tuohon aikaan ollut vielä niin yleistä, joten luonnollinen valinta oli maantieteellisesti etäisin ja samalla sekä kiehtovin että suurin Helsingin yliopisto.

Lue lisää

Yksi urani käännekohdista tapahtui, kun työskentelin kesätoimittajana Taloudellisessa Tiedotustoimistossa kesällä 1989. Havaitsin kesän aikana, että elinkeinoelämässä keskusteltiin kiivaasti eri foorumeilla Euroopan taloudellisesta integraatiosta sekä Suomen liittymisestä Euroopan talousalueeseen tai jopa Euroopan yhteisöön. Tätä keskustelua ei käyty lainkaan opiskeluympyröissäni.

Lue lisää

Saattaa olla, että historian opintoni Helsingin yliopistossa ja ilmeisen hyvät tarinat opiskelijaelämän riennoista vaikuttivat positiivisena esimerkkinä osaan nuoremmista sisaruksistani. Opintojeni aloittamisen jälkeen kolme muuta sisarustani aloitti ylioppilaaksi valmistuttuaan historian opinnot, yksi Helsingissä ja muut Oulun yliopistossa.

Lue lisää

Sain aikoinaan purjehduskärpäsen löytäessäni lukioaikana kunnan kirjastosta Görän Schildtin teoksen Toivematka, jossa kirjailija kertoo purjehduksestaan Suomesta Välimerelle läpi sodan runteleman Euroopan. Kirja avasi lukutoukalle maailman, joka jäi itämään. Veneilystä ja purjehduksesta tuli opiskelujen jälkeen hyvin tärkeä osa elämääni.

Lue lisää