Nicklas Wancke
Päivän humanisti

Nicklas Wancke

Nicklas Wancke on Ylen aamu-tv:n juontaja, joka univajeisena kuvittelee että kaikki on kansantajuisesti selitettävissä ja jopa ymmärrettävissä, mikäli siihen löytyy tahtoa. Hän uskoo, että humanistinen tausta luo pohjan laajalle yleissivistykselle ja antaa mitä parhaimman perustan journalismin moniottelijalle – ja nöyryyttä ymmärtää, että aihe ja haastateltava ovat aina tärkeimmät – ei haastattelija!

Nicklas Wancke

Nicklas Michael Wancke
18.7.1965, Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti (englantilainen filologia), Helsingin yliopisto

Juontaja 2006-, Yleisradion aamu-tv
Esimies 2000–2005, Yleisradion englanninkielinen toimitus, Ylenews
Toimittaja 1996–2000, Radio Finland
Toimittaja 1996-, Yleisradio
Perustin yhdessä opiskelutovereitteni kanssa käännöstoimiston vuonna 1990
Matkaoppaana 1988–1990 Egyptissä, Syyriassa, Singaporessa

Tekstit: Nicklas Wancke (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Olen unelma-ammatissani. Ylen aamu-tv:n toimituksessa ei ole kahta samanlaista päivää. Mahtavinta aamu-tv:ssä on aiheiden kirjo: juontaja pääsee haastattelemaan yhtä lailla tavista kuin julkkistakin, niin sirkustirehtööriä kuin presidenttiäkin. Ei ole yhtä sapluunaa, jolla haastattelu tehdään; haastattelijan on jatkuvasti haastettava itseään ja löydettävä paras tapa saada haastateltavasta kaikkein oleellisin irti.

Lue lisää

Kun mietin parhaita muistoja, yksi nousee ylitse muiden: englannin lehtori Tim Andrews. Hän pulppusi energiaa ja lämpöä, ja hänen luentonsa olivat vangitsevia ja valtavan inspiroivia. Kun käyn itse puhumassa suuremmalle yleisölle, pyrin aina pitämään mielessä miten Tim sai porukan viihtymään, oppimaan ja välillä nauramaan jopa kyyneleet silmissä.

Lue lisää

Tunnustan, olen laiska. Tykkään hyvästä ruuasta. Kun sellaista herkkua osuu kohdalle, useimmiten syön sitä liikaa. Enkä muuten jälkikäteen kärsi huonosta omastatunnosta. Hedonistinen humanisti? Harmonia ja tasapaino pitää kuitenkin säilyttää, joten niin sanotun hedonismin vastapainona toimii liikunta ja työaikojen sanelema itsekuri.

Lue lisää

Suoran lähetyksen lumoa

Yksi videopätkä toimittaja Nicklas Wancken aamu-tv-uralta on sattuneesta syystä jäänyt yleisölle erittäin hyvin mieleen.

Suomen Chiliyhdistyksen puheenjohtaja Janne Alatalo vieraili Ylen aamu-tv:ssa elokuussa 2010. Keskustelun lomassa hän tarjoili maistiaisen toimittaja Nicklas Wanckelle. Lyhyen silmienpyörittelyhetken jälkeen Wancke sai äänensä takaisin hieman normaalia korkeampana.

https://youtube.com/watch?v=DRlb56VXPyw