Katariina Styrman
Päivän humanisti

Katariina Styrman

Katariina Styrman toimi pitkään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa, josta siirtyi edistämään suomalaista saunakulttuuria. Vapaa-ajalla Styrman toimii Helsingin yliopiston Alumniyhdistyksen hallituksessa pyrkien tekemään yliopistosta relevanttia myös jo työelämään orientoituneilla valmistuneille. Hänen suustaan saattaa välillä kuulla poliittisesti epäkorrektin vitsin, jos toisenkin: luonnollisesti perusteltuna historioitsijan pätevyydellä.

Katariina Styrman

Katariina Styrman
3.3.1980 Espoo

Filosofian maisteri, 2009 (yleinen historia)

Toiminnanjohtaja, Suomen Saunaseura 2014-
Pääsihteeri, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) 2008–2012
Hallituksen puheenjohtaja, HYY 2007
Hallituksen varapuheenjohtaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja, HYY 2006
Puheenjohtaja, Kronos ry 2003

Kuva: Suomen Saunaseura ry
Tekstit: Tero Juutilainen

Katariina Styrman saapui yliopistolle Espoon Matinkylästä vuonna 2000. Yliopisto ei ollut itsestään selvä vaihtoehto, mutta into lukemiseen ja erityisesti historia-alan teoksiin oli kova. Vahva vietti opiskeluun tuli vanhemmilta, jotka ovat kannustaneet jatkamaan. Silloisesta historian laitoksesta tulikin koti vajaaksi kymmeneksi vuodeksi.

Lue lisää

Katariina Styrman ei ole varsinaisesti pohtinut urasuunnitelmiaan. Tehtävät HYYssä ovat määrittyneet kulloisenkin kiinnostuksen mukaisesti ja myös tulevaisuudessa Styrman aikoo seurata kiinnostuksen kohteitaan. Hänen ainoat vaatimuksensa työpaikan suhteen ovat, että siellä on hyvä ilmapiiri ja hän voi hyväksyä paikan arvot.

Lue lisää

Katariina Styrmanin nykyiset työtehtävät eivät juuri kosketa yliopistoa, mutta hän pitää edelleen yhteyttä yliopistoon ja entisiin opiskelijakollegoihin. Styrman lähti vuoden 2015 alussa mukaan Helsingin yliopiston Alumniyhdistyksen toimintaan. Hän kokee yliopistolaisuuden läpi elämän jatkuvana vuorovaikutuksena.

Lue lisää