Janne Halmkrona
Päivän humanisti

Janne Halmkrona

Janne Halmkrona voisi olla IT-alan työmyyrä, jos musiikki ei olisi vienyt mennessään. Opiskeluala vaihtui tietojenkäsittelystä humanistiselle puolelle 1990-luvun alussa. Vanhemmat ilahtuivat kyllä poikansa musiikkitieteen maisteriudesta. Isä kuvitteli sen johtavan kanttorin virkaan, mutta pojasta tulikin rock-muusikko – CMX:n ja Sapattivuoden kitaristi.

Janne Halmkrona

Janne Matias Halmkrona
29.4.1968, Tornio

Filosofian maisteri 1996 (musiikkitiede), Helsingin yliopisto

Muusikko, CMX 1990- ja Sapattivuosi 2000-
Tuotantopäällikkö 2005–2012, Sony Music Entertainment Finland Oy
Perustaja/ohjelmoija 1999–2004, Njet Communications Oy
Ohjelmoija 1996–1999, ICL Data Oy
Radio-dj 2000–2006, Radio Helsinki

Julkaisut, palkinnot ja erityissaavutukset
CMX: 14 albumia, 4 kokoelmaa, joista 16 kultalevyä, 3 platinalevyä
Sapattivuosi: 3 albumia
Encyclopedia Idiotica (toim. Tuukka Hämäläinen): Kirja CMX:n nettisivujen kysymys- ja vastauspalstan pohjalta yhdessä A.W.Yrjänän kanssa.
Hopeaa Tornion koulujen välisissä hiihdoissa toisella luokalla

Kuva: AJ Savolainen
Tekstit: Riitta-Ilona Hurmerinta

Janne Halmkrona aloitti yliopisto-opinnot tietotekniikan parissa Joensuun yliopistossa vuonna 1987. Tietojenkäsittelyopin, matematiikan ja sosiologian lisäksi Halmkrona suoritti kieliopintoja, mutta ei tuntenut oloaan kotoisaksi. Suoraan lukion jälkeen muuttaneelle nuorelle miehelle Joensuu tuntui vieraalta paikalta. Kotiin Tornioon oli pitkä matka ja kaverit olivat ympäri muuta Suomea. Parin vuoden kuluttua Halmkrona siirtyikin opiskelemaan tietojenkäsittelyoppia Helsingin yliopistoon.

Lue lisää

Janne Halmkronan urapolku on monihaarainen. Maisteriksi valmistumisen jälkeen hän työskenteli tietotekniikka-alan yrityksessä muutaman vuoden, jonka jälkeen perusti ohjelmointifirman viiden työkaverinsa kanssa. It-kuplan puhjettua hän siirtyi vastaavan tuottajan tehtäviin Sony Music Entertainment Finlandin palvelukseen. Lisäksi hän on tehnyt freelancerina radio-ohjelmia. Kaikkien töiden ohessa hän on viettänyt kiireisen railakasta rockmuusikon elämää.

Lue lisää

Välillä olen miettinyt, että palaisin yliopistoon opiskelemaan. Isona kynnyksenä tämän haaveen toteuttamiselle on se, että kehtaanko tulla yliopiston käytäville hengailemaan yli puolet nuorempien sekaan. Vähän kaihertaa halu opiskella suomen kieltä.

Lue lisää

Ladataan…