Takaisin

Arja Suominen

24.10.1958, Forssa

Humanististen tieteiden kandidaatti (suomen kieli) 1982, filosofian kandidaatti (kotimainen kirjallisuus) 1986, Helsingin yliopisto
Filosofian maisteriksi vuonna 1990 yliopiston humanistisen tiedekunnan 350-vuotispromootiossa
eMBA, Turun kauppakorkeakoulu, 2003

Viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja 2011-, Finnair
Viestintäjohtaja 2004–2011, Nokia
Erilaisissa viestintätehtävissä 1986–2011, Nokia
Apulaistutkijana, opettajana ja kielenhuoltajana 1984–1986, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, Töölön yhteiskoulu ja Eduskunta

Keskuskauppakamarin liikennevaliokunnan jäsen 2015-
Savonlinnan Oopperajuhlien hallituksen jäsen 2015-
Esperi Caren hallituksen jäsen 2014-
EK:n kauppapoliittisen valiokunnan jäsen 2012-
Naisten Pankin ohjausryhmän jäsen 2012-

Kuva: Pepe Makkonen, TeMaFoto Oy
Tekstit: Arja Suominen (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Mitä opin Helsingin yliopistossa?

Muistiini on jäänyt hyvin anekdootti, joka on myöhemmin vaikuttanut vahvasti siihen, miten töihin ja suorituksiin suhtaudun: Jonotimme tenttimerkintöjä Valtionarkiston johtajan Martti Ruudun pitämän Suomen historian kurssin jälkeen. Jonossa edelläni ollut opiskelija ei halunnut opintokirjaansa merkintää tentistä, koska oli suorittanut sen alimmalla hyväksyttävällä arvosanalla eli ykkösellä.

Siihen varsin kokenut Martti Ruutu totesi: - Miksi ette ottaisi ykköstä. Suoritushan on hyväksytty. Ei teiltä kukaan koskaan tule kysymään, mitä te tästä kurssista saitte. Ei luultavasti sitäkään, millaisen kokonaisarvosanan te Suomen historiasta saitte. Tuskin kysytään sitäkään, millainen gradunne oli. Ottakaa tämä tenttimerkintä ja panostakaa sitten seuraavaan kurssiin vähän enemmän.

Martti Ruudulta opin, että on parasta katsoa eteenpäin ja oltava ajoittain armollinen itselleen. On mietittävä, priorisoiko aikaa vai laatua ja millä asioilla loppujen lopuksi on merkitystä.

Takaisin