Takaisin

Tommi Salomaa

Tommi Juhana Salomaa
5.11.1979, Lahti

Humanististen tieteiden kandidaatti 2009 (musiikkitiede), Helsingin Yliopisto

Musiikki- ja äänituotantoa sekä ohjelmointia 2012 lähtien toiminimellä Salomaa Sounds
Asiakkaina ja yhteistyökumppaneina mm:
- Gajatri Studios
- Recoil Games
- ZORG Entertainment / Aritunes
- Sulake Corporation
- Housemarque
- Promentor Solutions
- Fifty-Sixty Software

Yhteistyötä bändien ja artistien kanssa:
- Wankers of the Zoo Crew
- V for Violence
- Anzi Destruction
- Jaani Peuhu
- Ten after Dawn

Kuva: Klaudia Weber
Tekstit: Tommi Salomaa (Tomas Sjöblom, toim.)

Äänituotantoa ja ohjelmointia

Teen pääasiassa erilaista musiikki- ja äänituotantoa, esimerkiksi peleihin, web-kielikursseihin sekä myös bändeille ja artisteille. Tämä voi olla musiikin säveltämistä, tuottamista, äänittämistä, sovittamista, vaikkapa piano- tai jousisovituksen tekemistä bändin biisiin, ääniefektien tekemistä, laulujen ja soittajien äänitystä, tai esimerkiksi kielikurssien dialogien ja sanastojen äänittämistä ja editointia.

Tilanteesta riippuen teen jonkin verran myös ohjelmointia, tai useammin hieman kevyempää datan käsittelyä, kuten web-devausta (verkkopalveluiden kehittämistä), skriptausta tai vaikkapa ääniefektien asettelemista paikalleen peliin.

Työpäivät eivät ikinä ole samanlaisia. Välillä sävellän biisiä tai editoin puhetta tietokoneen ääressä aamuyöhön asti, välillä istun läppärin kanssa lentokentällä skriptaamassa web-kielikurssin tehtäviä. Toisinaan taas kirjoitan nuotinnosta viululle kynän ja paperin kanssa kahvilassa.

Esiinnyn myös silloin tällöin livenä soittaen pianoa ja/tai koskettimia. Esimerkkinä mainittakoon Time Flux Invaders, pelimusiikki-coverbändi, jonka kanssa olemme esiintyneet pelialan tilaisuuksissa ja seminaareissa.

Tämän hetken omista taiteellisista projekteistani itselleni tärkein on 100-Piano Quest: haaste, jossa soitan säveltämäni kappaleen tahti kerrallaan sadalla eri pianolla ympäri maailmaa. Pidän aiheesta videoblogia, ja tarkoituksenani on päästä matkustelemaan mahdollisimman monessa eri maassa. Lopulta koostan kaikista sadasta tahdista yhtenäisen kappaleen.

Time Flux Invaders pelimusiikkiyhtyeen esiintyminen Illuusio-seminaarissa 2014, kuvaaja Aki Raula

 

Takaisin