Takaisin

Taru Salminen

Taru Ulla-Riikka Salminen
29.10.1977, Elimäki

Humanististen tieteiden kandidaatti 2006 (Itä-Aasian tutkimus), Helsingin yliopisto
Tradenomi 2006, Helia ammattikorkeakoulu

Kääntäjä, ravintoloitsija
Sekatyöläinen 2007-, Suomen Suurlähetystö, Soul
Harjoittelija 2005–2006, Suomen Suurlähetystö, Soul

Kuva: Kotiarkisto
Tekstit: Tero Juutilainen

Pois Koreasta?

Tällä hetkellä Taru Salminen opiskelee Turun avoimessa yliopistossa kasvatustiedettä. Tavoitteena hänellä on valmistua korean kielen opettajaksi ja päästä opettamaan sitä. Hän ei pidä mahdottomana sitä, että tulisi Helsingin yliopistolle saattamaan opintonsa loppuun.

– Helsingin yliopiston opinnot jäivät kandidaattitasolle, koska Koreassa kandidaatti on pätevä tutkinto melkein mihin tahansa työhön.

Salminen on monilla matkoillaan Korean ja Suomen välillä huomannut myös erään mielenkiintoisen seikan.

– Kun lennän Finnairilla Helsinkiin, ja päästään perille, niin olen melkein ainoa, joka sinne exittiin menee. Tämä tarkoittaa sitä, että korealaiset vaihtavat Helsingissä ja lentävät jonnekin muualle, kuten Espanjaan.

Osittain tästä oivalluksesta johtuen Salminen ottikin projektikseen kirjoittaa korealaisille matkakirjan Suomesta. Korealaisten ihastus Suomeen on yleensä kaatunut luuloon Suomesta kaukaisena, kalliina ja kylmänä paikkana. Juuri tämän myytin Taru Salminen haluaa rikkoa ja osoittaa, että Suomesta löytyy aineksia lomamatkakohteeksi.

Salminen on saanut myös tarjouksia korealaisilta yrityksiltä, mutta ei ole toistaiseksi tarttunut niihin.

– Korealainen työkulttuuri on intensiivisempää ja täten se rajoittaa mahdollisuuksia pitää yhteyttä Suomessa asuviin sukulaisiin. Myös suomen kielen heikentyminen on yksi uhkakuvista. Suurlähetystössä käyttökielenä on kuitenkin niin suomi, englanti kuin koreakin ja työehdot ovat lähempänä Suomen vastaavia kuin Korean.

Salminen toivoo tällä hetkellä, että hän saisi jonkinlaista korvausta erilaisiin tapahtumiin osallistumisesta ja luennoimisesta, jotta voisi siirtyä tekemään sellaisia töitä yhä enemmän.

​Salmisen tulevaisuuden tavoitteena on yhä enemmän toimia kulttuurien välisenä viestinviejänä.  Kuva: Kotiarkisto.​
​Salmisen tulevaisuuden tavoitteena on yhä enemmän toimia kulttuurien välisenä viestinviejänä. Kuva: Kotiarkisto.​

 

Takaisin