Takaisin

Taru Salminen

Taru Ulla-Riikka Salminen
29.10.1977, Elimäki

Humanististen tieteiden kandidaatti 2006 (Itä-Aasian tutkimus), Helsingin yliopisto
Tradenomi 2006, Helia ammattikorkeakoulu

Kääntäjä, ravintoloitsija
Sekatyöläinen 2007-, Suomen Suurlähetystö, Soul
Harjoittelija 2005–2006, Suomen Suurlähetystö, Soul

Kuva: Kotiarkisto
Tekstit: Tero Juutilainen

Paras muisto Helsingin yliopistosta

Työelämän vaatimuksista johtuen Taru Salminen ei ole pitkään aikaan vieraillut Helsingin yliopistossa, mutta hänellä on useita lämpimiä muistoja opiskeluajoiltaan.

– Nuorelle opiskelijalle yliopistomaailma oli iso ja tuntematon, ja oppiaineiden henkilökunta tuntui hieman pelottavalta. Aasian ja Afrikan kielten ja kulttuurien laitoksen (nyk.  Maailman kulttuurien laitos) silloinen amanuenssi Harry Halén osasi helpottaa tilannetta. Kun opiskelija tuli hakemaan opintokortteihinsa suoritusmerkintöjä, kertoi hän tarinoita omista tutkimuksistaan ja menneisyydestään.

Opiskelun aloittaminen Helsingin yliopistossa oli Salmiselle ajattelua avartava hetki.

– Kun avasin opinto-oppaan, niin näin, että täällähän on vaikka mitä kielikursseja, kirjallisuustiedettä, taidehistoriaa ja kaikenlaista muuta. Tavallaan, koko maailma avautui eteen.

Salminen ei muistele yliopistoa pelkästään opinnollisesta puolesta vaan mieleen on jäänyt myös liikuntapuitteiden hyvä taso, mitä on myöhemmin kaivannut. Salminen käytti ahkerasti liikuntapalveluita hyödykseen ja harrasti muun muassa ITF Taekwon-Doa sekä salsaa. Kummankin harrastusta hän on jatkanut Koreassa.

 

 

Takaisin