Takaisin

Suzie Thomas

Suzie Elizabeth Thomas
5.3.1979 Nottingham, Iso-Britannia.

BA with honours (Archaeology and Prehistory) 2000, University of Sheffield
MA (Heritage Education and Interpretation) 2002, Newcastle University
PhD (Heritage Studies) 2009, Newcastle University

Yliopistonlehtori 2014-, Helsingin yliopisto
Avustava tutkija 2012–2014, Glasgown yliopisto
Yhteisöarkeologian avustava virkailija 2009–2012, Council for British Archaeology

Tutkimusintressit
Yhteisöarkeologia, museologia, kulttuuriperintö ja rikos, vaihtoehtoisia näkökulmia kulttuuriperintöön, vapaaehtoisuus museoissa

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta

Kuva: Peter Connelly
Tekstit: Suzie Thomas ja Tero Juutilainen (toim.)

Uusia kursseja ja aikakauskirjoja

Olen ollut mukana kehittämässä opetusta, joka palvelee niin yliopiston omia kuin kansainvälisiä opiskelijoitakin. Olen aktiivisesti kehittänyt uusia Erasmus-vaihtosopimuksia ja pyrkinyt kannustamaan erilaisista taustoista tulevia opiskelijoita osallistumaan opettamilleni, englanninkielisille museologian kursseille. Keväällä 2015 olin mukana toteuttamassa uutta kurssia, Contemporary Issues in Finnish Culture, joka hyödyntää monitieteellisesti filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen tutkijoiden erityisosaamista. Kurssin vastaanotto oli monien opiskelijoiden keskuudessa positiivinen. Toinen kurssi, jonka pidän uudestaan tammikuussa 2016, ja joka on valitettavasti erityisen ajankohtainen tällä hetkellä, on Heritage, Museums and Conflict. Kurssi syventyy erilaisten esimerkkien kautta sodan ja siviililevottomuuksien vaikutukseen kulttuuriperintökohteiden suojeluun ja hoitoon, tai tuhoamiseen.

Kansainvälisellä tasolla suurimpia panostuksiani on ollut Journal of Community Archaeology and Heritagen perustaminen ja sen toimittaminen yhdessä yhdysvaltalaisten, brittiläisten ja australialaisten kollegoideni kanssa sekä erillisen toimituskunnan kanssa, jonka kokoonpano kattaa eri mantereet. Kyseessä on vertaisarvioitu aikakauskirja, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Idean parissa oli tosin työskennelty jo muutaman vuosi aikaisemmin. Olemme yrittäneet rohkaista lukijaystävällisiä kirjoituksia niin vapaaehtoisilta kuin myös muilta arkeologian ja kulttuuriperinnön harrastajilta eikä vain tieteen ammattilaisilta. Toivomme, että olemme onnistuneet edes jonkin verran muokkaamaan käsitystä siitä, mitä akateeminen aikakauskirja voisi olla.

Takaisin