Takaisin

Suzie Thomas

Suzie Elizabeth Thomas
5.3.1979 Nottingham, Iso-Britannia.

BA with honours (Archaeology and Prehistory) 2000, University of Sheffield
MA (Heritage Education and Interpretation) 2002, Newcastle University
PhD (Heritage Studies) 2009, Newcastle University

Yliopistonlehtori 2014-, Helsingin yliopisto
Avustava tutkija 2012–2014, Glasgown yliopisto
Yhteisöarkeologian avustava virkailija 2009–2012, Council for British Archaeology

Tutkimusintressit
Yhteisöarkeologia, museologia, kulttuuriperintö ja rikos, vaihtoehtoisia näkökulmia kulttuuriperintöön, vapaaehtoisuus museoissa

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta

Kuva: Peter Connelly
Tekstit: Suzie Thomas ja Tero Juutilainen (toim.)

Haaveeni

Olen innoissani siitä, että pääsen kehittämään museologiaa Helsingin yliopistossa. Museologiassa on paljon yhteneväisyyttä monien muiden alojen, erityisesti kulttuuriperinnöntutkimuksen kanssa. Museologian opinnot on tällä hetkellä erittäin tärkeä osa sellaisen yliopistolaisen koulutusta, joka haluaa olla museoalalla töissä. Tästä syystä haluaisin opetuksen olevan enemmän yhteistyössä museosektorin kanssa. Meillä on jo olemassa loistavat suhteet suur-Helsingin museoyhteisöön, joten olen varma, että tulevaisuudessa voimme tiivistää yhteistyötä entisestään. Olisi mahtavaa, jos voisimme varmistaa, että opiskelijat saavat sen tiedon, mitä museot (heidän tulevat työnantajansa) heiltä odottavat.

Lisäksi olen erityisen avoin tutkimusprojekteille, jotka sopivat niin paikallisten, kansallisten kuin kansainvälisten museoiden ja kulttuuriperintösektorin tarpeisiin sekä antavat opiskelijoille arvokasta kokemusta. Suurempana unelmanani on kenties se, että haluaisin nähdä museologian jonkinlaisessa yhteistyössä kulttuuriperinnön kanssa nostettavan pienestä oppiaineesta yliopistolla kokonaiseksi tutkinto-ohjelmaksi. Koskaan ei kannata sanoa ei, eihän?

Kuva: Peter Connelly​
Kuva: Peter Connelly​

 

Takaisin