Takaisin

Peter Stadius

16.1.1970, Turku

Filosofian maisteri 1997, tohtori 2005 (historia), Helsingin yliopisto

Pohjoismaiden tutkimuksen vt. professori 2013–2015, professori 2015-, Helsingin yliopisto
Pohjoismaiden tutkimuksen keskuksen (CENS) tutkimusjohtaja 2013-, Helsingin yliopisto

Pohjoismaiden tutkimuksen vt. yliopistolehtori 2006–2013, Helsingin yliopisto
Zacharias Topelius Skrifterin projektisihteeri 2005–2006, Svenska litteratursällskapet i Finland
Pohjoismaiden historian vt. assistentti 2000–2001, Helsingin yliopisto

Tutkimusaiheita:
Kuva Pohjoismaista, kansalliset ja alueelliset stereotypiat, pohjoismainen yhteistyö, vähemmistökulttuurit, Euroopan pohjoinen ja etelä, muistikulttuuri

Julkaisut, tutkimusprojektit ja muu tieteellinen toiminta

Kuva: Linda Tammisto / Helsingin yliopisto
Tekstit: Peter Stadius (Tomas Sjöblom, toim.)
Kääntänyt Tomas Sjöblom

Parhaat muistoni Helsingin yliopistosta

Parhaat muistoni yliopistosta ovat ne hetket, jolloin olen yhdessä kollegoideni kanssa saanut aikaan jotain kollektiivista. Minulla on yksi erityisen lämmin muisto kolmannesta Pohjoismaisesta aatehistorian jatko-opiskelijoiden konferenssista (NIHK), jonka ryhmä jatko-opiskelijoita järjesti historian laitoksella vuonna 2001.

Meitä oli noin 7–8 henkilöä, jotka suurella innolla ryhtyivät järjestämään korkeatasoista konferenssia, ja onnistuimmekin saattamaan koko hankkeen kunnialla loppuun asti. Kaikki rahoituksesta käytännön järjestelyihin, tieteelliseen sisältöön, key note -puhujiin, illallisiin jne. valmisteltiin pienintä yksityiskohtaa myöten. Kun itse konferenssi sitten alkoi, pystyi tuntemaan kaikesta, että olimme laittaneet kaikkemme likoon. Me, jotka olimme järjestämässä NIHK2001-konferenssia, tiedämme että se on elinikäinen muisto.

Minulla on muistikuvia polkupyörän vuokraamisesta erään Princeton-professorin vaimolle, eri menyiden koemaistamisesta Suomenlinnan Upseerikerhon ravintolassa ja kaikenlaisista muista käytännön asioista. Silloin työskentelimme totisesti ryhmässä ja saimme aikaan jotain suurta.

Kuva: Historiska Föreningen/Michaela Bränn
Takaisin