Takaisin

Pekka Impiö

Pekka Tapani Impiö
21.12.1965, Ranua

Filosofian maisteri (yleinen historia) 1992 Helsingin yliopisto, EU-opintokokonaisuus 1993 Turun yliopisto, MBA 2002 Helsingin kauppakorkeakoulu

Toimitusjohtaja, TutorHouse Oy 2010–
Liikkeenjohdon konsultti, 2005–2009, Eera Finland Oy
Toimitusjohtaja, 2002–2004, Keskuskauppakamarin Palvelu Oy
Osastopäällikkö, 1998–2001, Keskuskauppakamari
EU-asiamies, 1994–1997, Keskuskauppakamari

Kuva: Steffi Sjöholm
Teksti: Pekka Impiö (Olli Siitonen toim.)

Parhaat muistoni Helsingin yliopistosta

Opiskeluajoista on mahdotonta nostaa yhtä ainoaa asiaa ylitse muiden. Ensimmäinen hieno kokonaisuus yliopisto-opinnoista oli tutustuminen ja ystävystyminen hyvin erilaisten opiskelijoiden kanssa. Näitä ystäviä tapaan edelleen säännöllisesti.

Impiö lähdössä promootiotanssiaisiin tulevan vaimonsa kanssa. Kuva: Impiön kotialbumi.

Toiseksi opiskeluaikainen järjestötoiminta antoi minulle paljon ja muistelen osallistumista siihen lämmöllä. Toimin ainejärjestöaktiivina ja vuoden ajan historian opiskelijoiden ainejärjestö Kronos ry:n puheenjohtajana. Palvelin myös yhden kauden Helsingin ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä sekä vuosia ylioppilaskunnan opinto- ja yritysjohtokunnissa. Valmistumiseni olisi varmasti tapahtunut paria vuotta aiemmin, jos olisin keskittynyt vain opiskeluun, mutta tämä ei harmita.

Kolmantena muistan tietenkin opiskelijariennot, joita ensimmäisinä vuosina oli melkein joka viikonpäivä, pois lukien sunnuntait ja maanantait. Akateemisista juhlista on erityisesti jäänyt mieleen sekä ylioppilaskunnan vuosijuhlat että maisteripromootio, joka kesti torstaista sunnuntaiaamuun. Kotona ehti käydä vaihtamassa vain paitaa. Suosittelen kaikille osallistumista – hauskaa oli niin, että hirvitti.

Promootion jälkeen siirtyminen promootiojumalanpalvelukseen Tuomiokirkkoon. Kuva: Impiön kotialbumi.

 

Takaisin