Takaisin

Pekka Impiö

Pekka Tapani Impiö
21.12.1965, Ranua

Filosofian maisteri (yleinen historia) 1992 Helsingin yliopisto, EU-opintokokonaisuus 1993 Turun yliopisto, MBA 2002 Helsingin kauppakorkeakoulu

Toimitusjohtaja, TutorHouse Oy 2010–
Liikkeenjohdon konsultti, 2005–2009, Eera Finland Oy
Toimitusjohtaja, 2002–2004, Keskuskauppakamarin Palvelu Oy
Osastopäällikkö, 1998–2001, Keskuskauppakamari
EU-asiamies, 1994–1997, Keskuskauppakamari

Kuva: Steffi Sjöholm
Teksti: Pekka Impiö (Olli Siitonen toim.)

Kiinnostusta yli tiedekuntarajojen

Etelä-Lapista kotoisin olevalle nuorukaiselle oli selvää jo varhain, että lukion jälkeen lähdetään niin kauas opiskelemaan kuin vain mahdollista. Ulkomailla opiskelu ei tuohon aikaan ollut vielä niin yleistä, joten luonnollinen valinta oli maantieteellisesti etäisin ja samalla sekä kiehtovin että suurin Helsingin yliopisto.

Aloitin opiskelemalla yleistä historiaa, mutta valitsin varsin nopeasti opintokokonaisuutta ja omaa kiinnostusta tukeviksi aineiksi valtiotieteellisestä kansainvälisen politiikan ja kansantaloustieteen. Tein graduni Euroopan yhdentymisestä ja suoritin EU-opintokokonaisuuden Turun yliopistossa. Maisteriksi valmistumisen jälkeen pääsin ainevalintojeni pohjalta töihin Keskuskauppakamariin huonosta taloustilanteesta huolimatta.

2000-luvun alussa otin vuoden opintovapaata Keskuskauppakamarilta ja suoritin MBA-opinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa. Opiskelutahti oli todella tiivis ja opintoja tehtiin yötä myöden. Koulutus oli kuitenkin korkeatasoista ja samalla oppi myös keskeisiä toimintatapoja.

Andreas Bureuksen Suomen kartta vuodelta 1626. Kuva: Wikimedia Commons.

 

Takaisin