Takaisin

Päivi Paappanen

Päivi Tuija Inkeri Paappanen
9.5.1965, Haukivuori

Filosofian maisteri 2002 (kulttuuriantropologia), Helsingin yliopisto

Julkaisujohtaja 2011–, Like Kustannus Oy
Kustannuspäällikkö 2006–2011, Like Kustannus Oy (Like Kustannuksesta Kustannusosakeyhtiö Otavan tytäryhtiö 1.1.2006)
Kustannusjohtaja 2004–2005, Oy Like Kustannus Ltd
Vastaava kustannustoimittaja 2001–2004, Kääntöpiiri (Liken tytäryhtiö)
Kustannustoimittaja 2000–2004, Oy Like Kustannus Ltd
Suomentaja 1997–2000

Kuva: Anna Salvatierra
Tekstit: Päivi Paappanen (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Parhaat muistoni Helsingin yliopistosta

Parhaiten muistan yliopistosta Latinalaisen Amerikan tutkimuksen seminaarit ja illanvietot. Opiskelijat olivat eri oppiaineista mutta yhteinen kiinnostus Latinalaiseen Amerikkaan teki opinnoista oikeasti merkityksellisiä. Tuohon aikaan opettaja- ja opiskelijajoukko oli verrattain pieni, ja ystävystyin monien opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Monet silloin syntyneet ystävyys- ja tuttavuussuhteet ovat kestäneet tähän päivään saakka.

Graduani epävirallisesti ohjannut Maaria Seppänen lähetti minut Meksikon Guadalajaraan Outi Hakkaraisen luo. Outi tarjosi minulle ystävällisesti yösijankin pariksi päiväksi, vaikkemme tunteneet toisiamme entuudestaan. Tähän olin toki matkustellessani tottunut, mutta yliopistopiireissä se oli minulle uutta. Outin kanssa olemme edelleen ystäviä ja tunnemme toistemme perheen ja suvunkin. Asumme nykyisin lyhyen pyöräilymatkan päässä toisistamme, mutta sukujuhlissa on aina hauska muistella, että itse asiassa tapasimme Guadalajarassa.

Päivi Paappanen
”Aborto libre, gratuito y seguro…” Meksikon kenttätyömatkan aikana syksyllä 1995 minut kutsuttiin puhumaan paikallisten nuorten feministien järjestämään seminaariin, jossa käsiteltiin muun muassa naisten oikeutta päättää omasta kehostaan. Pidin puheenvuoroni espanjaksi, olinhan harjoitellut kieltä käytännössä jo kaksi kuukautta. Kuva: Päivi Paappasen kotialbumi.

 

Takaisin