Takaisin

Nicklas Wancke

Nicklas Michael Wancke
18.7.1965, Helsinki

Humanististen tieteiden kandidaatti (englantilainen filologia), Helsingin yliopisto

Juontaja 2006-, Yleisradion aamu-tv
Esimies 2000–2005, Yleisradion englanninkielinen toimitus, Ylenews
Toimittaja 1996–2000, Radio Finland
Toimittaja 1996-, Yleisradio
Perustin yhdessä opiskelutovereitteni kanssa käännöstoimiston vuonna 1990
Matkaoppaana 1988–1990 Egyptissä, Syyriassa, Singaporessa

Tekstit: Nicklas Wancke (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Unelman saavuttaminen

Olen unelma-ammatissani. Ylen aamu-tv:n toimituksessa ei ole kahta samanlaista päivää. Mahtavinta aamu-tv:ssä on aiheiden kirjo: juontaja pääsee haastattelemaan yhtä lailla tavista kuin julkkistakin, niin sirkustirehtööriä kuin presidenttiäkin. Ei ole yhtä sapluunaa, jolla haastattelu tehdään; haastattelijan on jatkuvasti haastettava itseään ja löydettävä paras tapa saada haastateltavasta kaikkein oleellisin irti.

Yleisin kysymys jonka ihmiset esittävät minulle on ”mihin aikaan joudut heräämään?” Kerrottakoon nyt tässäkin, että klo 3.30 kahtena aamuna viikossa. Ja hyvin jaksaa, koska on vain päivä- ja aamuvuoroa, eikä kaikkia mahdollisia vuoroja kellon ympäri.

Nicklas Wancke valmistautumassa aamu-tv:n lähetykseen. Kuva: Ylen aamu-tv.​​
Nicklas Wancke valmistautumassa aamu-tv:n lähetykseen. Kuva: Ylen aamu-tv.​​

Olen ollut töissä muun muassa matkaoppaana, aikuisten englanninopettajana, asfalttimiehenä, tulkkina, siivoojana sekä kaupan kassalla ja lihatiskillä. Ja joka ikinen työpaikka on jollain tapaa lisännyt ymmärrystäni ympäröivästä maailmasta.

Ärsyynnyn edelleen muistellessani yhtä Porthania-kahvion keskustelua, jossa eräs opiskelutoveri tokaisi, ettei voisi koskaan mennä kesätöihin siivoojaksi, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Vähän aikaa sitten näkyi Helsingin Sanomissa vastaavanlainen mielipidekirjoitus, joka koski kaupankassoja. Toivottavasti putkiaivot eivät valloita tätä maailmaamme. Kokemukset eri töistä, eri aloilta, eri ihmisistä ja eri kulttuureista yleensä kitkevät ennakkoluuloja ja hälventävät mustavalkoista minäkeskeistä ajattelua. Humanistin pitäisi ymmärtää tämä.

  • Väsyneiden aamu-tv-juontajien nauruhepuli, Ylen Elävä arkisto 8.12.2011
 

 

 

 

 

 

Takaisin