Takaisin

Marjo Timonen

Marjo Hannele Timonen
29.4.1955, Kurikka

Humanististen tieteiden kandidaatti 1983, filosofian kandidaatti 1984 (Suomen historia, yleinen historia, valtio-oppi, tiedotusoppi), Helsingin yliopisto

Tieto- ja viestintäjohtaja 2007- eduskunta
Tiedotuspäällikkö 2003–2007, eduskunta
Erityisavustaja 1994–1995, valtioneuvoston kanslia
Viestintäpäällikkö 1993–2002, Suomen Kuntaliitto
Viestintäpäällikkö 1988–1993, Suomen Kunnallisliitto
Viestintäpäällikkö 1986–1987, Insaider Oy
Tiedottaja 1985–1986, Joensuun Yliopisto
Puheenjohtaja 1980–1981, Suomen ylioppilaskuntien liitto

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunnan kuva-arkisto
Teksti: Marjo Timonen (Kaija Hartikainen, toim.)

Lakeuren tumma ylypiä tytär

Lakeuden tumma ylpeä tytär on kuvaus, jota monet eteläpohjalaiskirjailijat ovat käyttäneet teoksissaan. Heidän mukaansa me Etelä-Pohjanmaalla kasvaneet naiset olemme itsellisiä ja työteliäitä. Seurassa otamme aina oman paikkamme näkyvästi. Ylpeys ei tässä kuvannossa tarkoita ylimielisyyttä, vaan sitä, että tietää kuka on ja mistä tulee. Kirjailijoiden mukaan meistä tulee vanhoja naisia, joissa elää viisaus.

Kasvupaikka, Kurikan Mietaankylä, antoi vahvat eväät. Yhteisöllisyys oli aina läsnä ja lapsuuden päivät kuluivat urheilukentällä tai jokirannassa. Näiltä ajoilta on peräisin tavoite liikkua vähintään tunti päivässä.

Elämäni yliopisto oli Suomen ylioppilaskuntien liitto ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Tärkeitä paikkoja olivat myös Porthanian ja Päärakennuksen kuppilat.

Historian laitoksella Heimolassa ilmapiiri oli hyvin akateeminen, mutta samalla ”syliinsäsulkeva”. Monista opettajista tuli kavereita, joiden kanssa on tavattu vuosikymmenien ajan.

Historia, valtio-oppi ja tiedotusoppi antoivat hyvät eväät toimittajan työlle. Jo kolmikymppisenä siirryin kuitenkin tiedottajaksi. Pisimmät työjaksot olen tehnyt Suomen Kuntaliiton viestintäpäällikkönä sekä eduskunnan tiedotuspäällikkönä/tieto- ja viestintäjohtajana.

Puhe on keskeinen työväline eduskunnassa. Kuva: Hanne Salonen, eduskunnan kuva-arkisto

Huikeaa työssäni ovat suuret ja tärkeät asiat, mielenkiintoiset ihmiset sekä kansainvälisyys. Koen, että voin olla omalta pieneltä osaltani tukemassa demokratiaa ja luomassa parempaa Suomea ja maailmaa.

Kerran vaalikaudessa eduskunnassa järjestetään diplomaattipäivälliset. Seurana apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg. Kuva: Vesa Lindqvist, eduskunnan kuva-arkisto

 

Takaisin