Takaisin

Kati Suurmunne

Kati Maria Suurmunne
23.11.1962, Helsinki

Filosofian maisteri (englantilainen filologia) 1990, Helsingin yliopisto

Talousviestinnän johtaja 2014-, Fortum Oyj
Viestintä- ja markkinointijohtaja 2010–2014, Lemminkäinen Oyj,
Viestintäjohtaja 2005–2010, Metso Oyj
Markkinointiviestintäpäällikkö 2002–2005, Metso Oyj
Viestintäpäällikkö 2001–2002, Partek Cargotec Oy
Viestintäjohtaja 1995–2001, Timberjack Group
Vuodesta 1986 erilaisissa teollisuuden viestintätehtävissä.

Kuva: Studio Tomi Parkkonen
Tekstit: Kati Suurmunne (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Viestinnän happotestaaja

Viestintä toimii yrityksissä eräänlaisena happotestinä. Mikäli jostain päätöksestä ei pysty viestimään kohderyhmille selkeästi ja ymmärrettävästi, päätöstä pitäisi ehkä tarkistaa. Viestinnän tehtävänä onkin ymmärtää eri sidosryhmiä ja heidän odotuksiaan - katsoa yritystä myös ulkoa sisäänpäin.  Ja tarvittaessa viestijöiden pitää osata tulkata insinöörikieltä ei-insinööreille tai kertoa, mitä taloudellisten lukujen taustalta löytyy.

Nykyisessä työssäni vastaan Fortumin talousviestinnästä. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. pörssitiedottamista, vuosikertomusta sekä osavuosikatsauksia, joissa työskentelemme sijoittajasuhteiden ja talouden tukena. Vastuullani on myös kriisiviestintä ja tietyt maineenhallintaan liittyvät alueet. Tiimissäni on neljä viestijää, ja teemme läheistä yhteistyötä myös yhteiskuntasuhteiden, kestävän kehityksen, strategia- ja yrityskauppatiimien kanssa.

Toukokuussa talousviestijän kiireisin aika on ohi: vuosikertomus ja ensimmäisen neljänneksen katsaus ovat ilmestyneet ja yhtiökokous on pidetty. Tällä hetkellä työpöydälläni on mm. Fortumin energiakatsaus -julkaisu, joka tällä kertaa keskittyy vesivoimaan, verojalanjäljen viestintäsuunnitelma, tiedote- ja blogiprosessien uudistaminen, viestintään liittyvien riskien arviointi ja erään muutosprojektin viestinnän suunnittelu.

Kati Suurmunne työskentelee Fortumin talousviestinnässä. Fortum pyrkii estämään ilmastonmuutosta lisäämällä mm. vesivoiman käyttöä ja sähköautoilua. Kuva: Fortum.​
Kati Suurmunne työskentelee Fortumin talousviestinnässä. Fortum pyrkii estämään ilmastonmuutosta lisäämällä mm. vesivoiman käyttöä ja sähköautoilua. Kuva: Fortum.​

 

Takaisin