Takaisin

Katariina Styrman

Katariina Styrman
3.3.1980 Espoo

Filosofian maisteri, 2009 (yleinen historia)

Toiminnanjohtaja, Suomen Saunaseura 2014-
Pääsihteeri, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) 2008–2012
Hallituksen puheenjohtaja, HYY 2007
Hallituksen varapuheenjohtaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja, HYY 2006
Puheenjohtaja, Kronos ry 2003

Kuva: Suomen Saunaseura ry
Tekstit: Tero Juutilainen

Tulevaisuuden suunnitelmat

Katariina Styrman ei ole varsinaisesti pohtinut urasuunnitelmiaan. Tehtävät HYYssä ovat määrittyneet kulloisenkin kiinnostuksen mukaisesti ja myös tulevaisuudessa Styrman aikoo seurata kiinnostuksen kohteitaan. Hänen ainoat vaatimuksensa työpaikan suhteen ovat, että siellä on hyvä ilmapiiri ja hän voi hyväksyä paikan arvot.

– Ihmiset helposti näkevät, että wau, nyt sinulla on tämä selkeä ura. Se on harha. Kun itse katsoo taaksepäin, niin näkyy vain se yksi polku. Eteenpäin mennessä on jatkuvasti niitä haarautumia ja polkuja edessä: nyt menen tänne ja nyt menenkin tänne. En ole oikein koskaan pyrkinyt johonkin tiettyyn juttuun vaan mennyt enemmän ihmisten kautta ja sellaiseen mikä on kivaa hommaa.

Styrman tuo esille humanistien aliarvostuksen liike-elämässä. Hänen mielestään yritysmaailmassa tarvitaan mahdollisimman erilaisista taustoista koostuvat toimijajoukko.

– Insinöörit voivat olla vastuussa käytännön toteutuksesta, mutta humanisteilta voi saada palautetta, jonka perusteella tuotteesta on mahdollista saada astetta paremmin toimiva.

 

Vuonna 2011 opiskelijat kampanjoivat hallitusneuvottelujen aikaan Säätytalolla opintorahan puolesta. Kuva: Jarno Lappalainen.​
Vuonna 2011 opiskelijat kampanjoivat hallitusneuvottelujen aikaan Säätytalolla opintorahan puolesta. Kuva: Jarno Lappalainen.​

 

Takaisin