Takaisin

Juha Töyrylä

Juha Ensio Töyrylä
26.10.1983, Vantaa

Filosofian ylioppilas, pääaine yleinen kirjallisuustiede. Aloittanut opinnot vuonna 2004.

Pääsihteeri, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) 2013-

Puheenjohtaja 2015-, Eurooppademarit – Tähti ry
Kansainvälisten asioiden sihteeri 2011–2013 (SYL)
Kansainvälisten asioiden sihteeri 2010–2011, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)
Hallituksen jäsen 2010, SYL (kansainvälinen koulutuspolitiikka)
Hallituksen jäsen 2009, HYY (kansainväliset asiat ja tuutorointi)
Mediaseuranta 2007–2008, Esmerk Oy
Sijaisopettaja 2004–2008, Sotungin lukio

Kuva: SYL
Tekstit: Tero Juutilainen

Parhaat hetkeni Helsingin yliopistossa

Juha Töyrylälle yksi hienoimmista yliopistomuistoista liittyy alkukesään 2010. Töyrylä pääsi osallistumaan seppeleensitojana useita satoja vuosia vanhaan akateemiseen perinteeseen filosofisen tiedekunnan promootiossa.

– Promootion arvovaltaisuus ja hieno historia saivat minut tuntemaan ylpeyttä siitä, että olen Helsingin yliopiston opiskelija. Tuntui mahtavalta saada osallistua niin pitkäaikaiseen traditioon perustuvaan juhlatilaisuuteen.

Erityisen tärkeitä Töyrylälle ovat opiskeluvuosien melskeissä syntyneet ystävyyssuhteet. Uusia tuttavuuksia on kertynyt runsaasti oman oppiaineen piiristä, mutta myös tiedekuntajärjestö Humanisticumin ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kautta. Lisäksi Töyrylä on luonut kansainvälisten työtehtäviensä myötä ystävyyssuhteita Suomen ulkopuolelle. Hän löytää helposti sohvapaikan jokaisesta Euroopan pääkaupungista.

– Meille on muodostunut muutaman ystäväni kanssa tavaksi kutsua kesäisin tuttavia eri puolilta Eurooppaa tänne Suomeen. Näihin kesälomaviikkoihin liittyy hurja määrä hauskoja muistoja. Erityisesti vieraat ovat tykänneet suomalaisten opiskelijajärjestöjen toiminnan esittelystä. Esimerkiksi muutama vuosi sitten täällä oli kavereita eri puolilta Pohjoismaita. Otimme heidät mukaan Humanisticumin kesäsitseille, joka oli heille hieno kokemus.

Kuva: Marina Lampinen.​
Kuva: Marina Lampinen.​

 

Takaisin