Takaisin

Juha Kanerva

Juha Petteri Kanerva
23.9.1965 Lahti

Suomen ja yleisen historian opintoja 1984–1990 Helsingin yliopistossa

Yleisradion Aamu-tv:n Jälkihiki-ohjelman vakiokeskustelija 2010-
Urheilutoimittaja Veikkaaja (nykyään Urheilusanomat) ja Ilta-Sanomat 2002-

Toimituspäällikkö Sportslink Oy 2000–2001
Informaatikko Suomen Urheilukirjasto 1991–2000

Palkinnot ja erityissaavutukset
Vuoden urheilukirja -palkinto 2007 (Rakas jalkapallo) ja 2012 (Urheilulajien synty)
Ehdolla Vuoden urheilujournalistiksi Suomen Urheilugaalassa 2015

Tekstit: Juha Kanerva (Riitta-Ilona Hurmerinta, toim.)

Kirjastosta tv-lamppujen loisteeseen

Työskentelen nykyään Sanoma-konsernissa Ilta-Sanomien liiketoimintayksikössä. Ei kuulosta humanistin hommalta - eikä se sitä aina olekaan. Vaikka mediamaailma on muuttunut yhä hektisemmäksi ja sähköisiä julkaisukanavia painottavaksi, yliopistoaikana kerätystä sivistyspääomasta on yhä iloa joka päivä. Vaikka digitalisoituminen on päivän sana, sisältöjen luomiseen tarvitaan Gutenbergin ajan oppeja.

Oma työnkuvani on sikäli kiintoisa, että minulla on mahdollisuus kirjoittaa hyvin erilaisia artikkeleita eri foorumeille. Ilta-Sanomien painettu versio edustaa perinteistä journalismia ja lehden verkkopalvelu modernia ja nopeaa tiedonvälitystä. Viikkolehti Urheilusanomat on puolestaan julkaisu, jossa ovat pääosassa pidemmät, ajattomat artikkelit. Pieni pää on toki koetuksella, kun kaikkia näitä joutuu tekemään samaan aikaan. Kaiken kruunuksi on tarjolla ISTV, jossa kirjoittavat toimittajat pääsevät "nolaamaan" itsensä.

Varsinaisen leipätyöni ohella minulla on kunnia ilmestyä kansalaisten aamiaispöytään maantaisin, kun Ylen Aamu-tv:n Jälkihiki ilmestyy ruutuun. Siinä ohjelmassa pääsen profiloitumaan nimenomaan urheiluhistorian asiantuntijana.

Juha Kanerva Izmailovin hotellilla.​
Juha Kanerva Izmailovin hotellilla.​

 

Takaisin